Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A

МИТТЄВОСТІ ЖИТТЯ КОЛЕДЖУ

Всеукраїнський фестиваль-конкурс "ЗЛАТА ФЕСТ - 2024"
Відкриття лабораторії Комп’ютерних систем та мереж
Краса в серці: благодійний конкурс краси та грації у Бережанському фаховому коледжі
ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку освіти, науки та технологій в Україні та світі»
Карпати зачаровують красою
Засідання ради роботодавців
День Знань 2023
УКРАЇНА ТРИМАЄ СТРІЙ! З ВІРОЮ В ЗСУ!
БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Про діяльність закладу освіти у 2018 році (звіт директора)

IMG 2308

Грудень – не лише останній місяць року, але й можливість оглянутися назад і підсумувати, як минув рік, що зроблено, а що таки не вдалося, набратися сміливості і спробувати щось спланувати на рік прийдешній.

IMG 2316

 

За розпорядженням ректора НУБіП України С.М. Ніколаєнка 18 грудня 2018 року пройшли збори трудового колективу Бережанського агротехнічного коледжу. На них присутні заслухали та обговорили звіт директора Світлани Пилипишин про результати роботи колективу у 2018 році.

Крім основних досягнень, директор проаналізувала і ті проблеми, які постали перед коледжем у 2018 році, а також окреслила коло завдань на 2019 рік, насамперед що стосується реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2020».

На зібрання завітали і гості: помічник народного депутата Юрика Т.З., директор ТзОВ «Екопродінвест» Валова М.М., міський голова Володимир Музичка та голова ради роботодавців коледжу, начальник районних електромереж Мирослав Лехіцький.

Звітуючи, Світлана Пилипишин наголосила на тому, що робота відділень, циклових комісій була спрямована передусім на підвищення якості освітнього процесу, примноження та модернізацію навчально-методичної та матеріально-технічної бази, підвищення якості практичного навчання та курсової підготовки, удосконалення та урізноманітнення шляхів профорієнтаційної роботи, виконання заходів реалізації Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива – 2020».

Серед головних результатів у 2018 році – виконання на 100% доведеного державного замовлення (180 місць), збільшення частки студентів, які навчаються за умов договору.

Реалізація ступеневої підготовки студентів відбувається здебільшого з Бережанським інститутом (57 випускників продовжили навчання за скороченими програмами підготовки бакалаврів і 4 студенти вступили до інституту за результатами успішного складання ЗНО). 12 випускників коледжу цьогоріч продовжили навчання в НУБіП України і 2 стали студентами університету за сертифікатами ЗНО.

Важливим досягненням колективу у 2018 році став перший набір на підготовку фахівців за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 274 «Автомобільний транспорт». Спільними зусиллями колективу вдалося заповнити весь ліцензійний обсяг – 40 студентів.

У 2018 році педагогічний колектив закладу налічував 82 особи, серед яких 69 штатних та 13 сумісників. Протягом звітного періоду усі вони брали активну участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях; семінарах та майстер-класах, організованих ДУ НМЦ «Агроосвіта»; обласних та районних конференціях, семінарах, круглих столах. Директор коледжу звернула увагу на навчально-методичну роботу педагогів: за звітний рік підготовлено 33 методичні розробки за рекомендацією навчально-методичної ради коледжу. 240 електронних навчально-методичних комплексів розміщені на порталі дистанційного навчання Moodle.

У 2018 році на базі коледжу було проведено ІІ Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Освіта, енергетика та інформаційні технології в умовах розвитку агропромислового виробництва» (до 120-річчя НУБіП України); ІІ регіональний етап Всеукраїнського конкурсу «Студент року – 2018»; II (обласний) етап олімпіади з біології серед студентів ВНЗ I-II р. а. та науково-практичний семінар викладачів біології ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області на тему: «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності викладача у процесі вивчення біології»; ІІ регіональний етап конкурсу «Кращий куратор навчальної групи 2018»; Всеукраїнська наукова конференція «Західноукраїнська народна республіка: відгомін століття», до 100-річчя утворення ЗУНР; Студентська науково-пізнавальна конференція «Роль видатних бережанців-математиків у розвитку точних наук в Україні» та ряд інших.

Студенти коледжу протягом звітного періоду брали участь у всеукраїнських предметних олімпіадах серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області та різноманітних конкурсах.

Вибороли І місце з української літератури та економічних дисциплін, ІІ місце з вищої математики та іноземної мови; ІІІ – з української мови, екології, математики, інформатики та економічних дисциплін.

За останній рік значно покращилася робота з практичної підготовки студентів, збільшилася кількість договорів з підприємствами області на створення баз виробничих практик, керівниками практик проводились показові заняття у господарствах. Налагоджується співпраця з роботодавцями через посередництво Ради роботодавців коледжу.

Очільниця коледжу відзначила і суттєві зрушення в міжнародній діяльності. Ведеться робота щодо виконання спільних зобов’язань відповідно до підписаних угод з Жешувським університетом (Польща), Вищою школою ім. Вітольда Пілецького (м. Освенцім, Польща). Брали участь у Міжнародних днях аграрної освіти і науки в Парижі.

Важливе місце в коледжі, акцентувала директор, відводиться виховній роботі, фізичному вихованню студентів і спортивно-масовій роботі. Працює 6 колективів художньої самодіяльності, 6 спортивних секцій (футбол, волейбол (чоловічий, жіночий), легка атлетика, теніс, настільний теніс). Традиційними є проведення конкурсів «Козацькі забави» серед представників сильної частини коледжу та «Нумо, дівчата!» серед жінок і дівчат; спартакіади «Роби з нами, роби, як ми, роби краще за нас», присвяченої Міжнародному дню здоров’я серед викладачів, студентів, вчителів та учнів шкіл району й міста. Візитівкою нашого навчального закладу є проект «Сова» – щорічна церемонія нагородження кращих викладачів та студентів у різних номінаціях. Незмінно проводяться фестивалі «Голосіївська весна», «Україна понад усе», Героїчної пісні, вечір краси «Міс та Містер БАТК». Окремо Світлана Пилипишин відзначила роботу студентської організації.

Багато зроблено за рік і для розвитку та зміцнення матеріально-технічної бази коледжу: поточні ремонти навчальних приміщень, корпусів, котельні, зварювальної, ковальської майстерні, токарного цеху. Придбано комп’ютери, принтери, мультимедійну техніку для оснащення адміністративних та навчальних приміщень. Обладнано принтером та двома комплектами Ultimate Robot Kit V2.0 і Inventor Electronic Kit аудиторію систем автоматизованого проектування для спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія. Доукомплектовано мультимедійним проектором, двома принтерами та 10 комп’ютерами 2 аудиторії; зварювальну дільницю НВМ газогенератором ацетиленовим, зварювальним апаратом для напівавтоматичного зварювання, вуглекислотним балоном, автоматичними зварювальними масками. Закуплено програму «Майстер бухгалтерія» для кабінету економіки та бухгалтерського обліку.

Серед основних завдань на 2019 рік Світлана Пилипишин визначила:

  • реалізацію заходів Програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020», ліцензування спеціальностей на підготовку фахівців фахової передвищої освіти;
  • постійне підвищення якості навчального процесу, забезпечення реалізації ступеневої освіти через створення інтегрованої неперервної системи відбору і підготовки студентів за схемою «загальноосвітня школа, ліцей – коледж – університет»;
  • підвищення якості профорієнтаційної роботи, нарощування кадрового потенціалу шляхом збільшення частки викладачів з науковими ступенями;
  • вдосконалення, зміцнення матеріально-технічної бази;
  • організувати заходи щодо дотримання нормативно-правових актів з протидії і запобігання корупції та недопущення нестатутних відносин та ряд інших;
  • розробити цикл заходів, які стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави;
  • формувати у студентської молоді активну соціально-життєву позицію.

В обговоренні звіту взяли участь Мирослава Гаховська, головний бухгалтер коледжу, Ірина Тернова, завідувач відділення економіки та прикладної екології, Тетяна Федуняк, старший інспектор відділу кадрів, Уляна Дудка, викладач спеціальних економічних дисциплін, Алла Мацієвська, голова студентської організації коледжу.

IMG 23381IMG 2343IMG 2354IMG 2362IMG 2367IMG 2350Марія Валова висловила позицію народного депутата Т. Юрика щодо його підтримки у вирішенні низки питань, які є важливими для подальшої підготовки фахівців для аграрного сектору. Побажала успіху колективу, плідних та творчих здобутків.

IMG 2376IMG 2320Володимир Музичка позитивно оцінив діяльність коледжу у 2018 році, відзначив плідну співпрацю усього колективу з міським відділом освіти, наголосив, що коледж сьогодні є одним з найбільших платників податків ПДФО.

IMG 2380IMG 2383Мирослав Лехіцький як голова ради роботодавців коледжу наголосив на поглибленні тісної співпраці з роботодавцями, в цілому належно оцінив якість підготовки студентів коледжу, які проходять виробничі та переддипломні практики в місцевому РЕМі та окреслив нові шлях і можливості працевлаштування випускників коледжу.

Учасники зборів трудового колективу схвалили звіт директора коледжу Світлани Пилипишин та обрали її, а також голову первинної профспілкової організації Бережанського агротехнічного коледжу Білан Л.В. делегатами на конференцію трудового колективу НУБіП України.IMG 2387

Олег Калатало,
заступник директора з навчальної роботи

Оновлені статті

 
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

НАШІ ОСВІТНІ ПРОГРАМИ



Економіка
Первинні посади:
  • диспетчер виробництва
  • технік з планування
  • технік з підготовки виробництва
  • технік з нормування праці
  • ревізор з економічних питань
  • організатор діловодства
Облік і оподаткування
Первинні посади:
  • технік з планування
  • бухгалтер
  • касир-експерт
  • інспектор з інвентаризації
  • інспектор-ревізор
  • фінансовий менеджер
  • аудитор
Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок
Первинні посади:
  • фінансовий менеджер
  • фінансист в банках
  • головний бухгалтер
  • директор страхових компаній
  • фахівець з цінних паперів
  • дилер
Підприємництво та торгівля
Первинні посади:
  • директор підприємства
  • керівник магазину
  • менеджер з торгівлі
  • фахівець з біржової торгівлі
  • керівник магазину
  • комерсант
  • торговельний брокер
Екологія
Первинні посади:
  • Таксидерміст
  • Фахівець з біотехнології
  • Асистент біолога
  • Асистент хіміка
  • Технік-лаборант (біологічні дослідження)
Комп’ютерна інженерія
Первинні посади:
  • Технік програміст
  • Фахівець з інформаційних технологій
  • Фахівець з комп’ютерної графіки(дизайну)
  • Фахівець з розроблення комп’ютерних програм
Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка
Первинні посади:
  • технік-електрик
  • електрик дільниці
  • електрик цеху
  • електродиспетчер
  • електромеханік
  • електромеханік дільниці
Садово-паркове господарство
Первинні посади:
  • завідувач розсадника
  • керівник у лісовому господарстві
  • керівник у природно-заповідній справі
  • майстер зеленого господарства
Агроінженерія
Первинні посади:
  • завідувач майстерні
  • керуючий дільницею (сільськогосподарською)
  • технік з механізації процесів
  • майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів
  • слюсар з паливної апаратури
Автомобільний транспорт
Первинні посади:
  • механік автомобільної колони
  • механік з ремонту транспорту
  • начальник відділу транспорту
  • майстер з ремонту транспорту
  • начальник майстерні
Соціальна робота
Первинні посади:
  • Соціальний працівник
  • Фахівець із соціальної допомоги вдома
  • Фахівець із соціальної роботи
  • Асистент викладача із соціальної педагогіки
  • Інспектор з соціальної допомоги

Карта тривог України

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація