Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A

МИТТЄВОСТІ ЖИТТЯ КОЛЕДЖУ

Методичне об'єднання заступників директорів з виховної роботи фахових коледжів Тернопільщини та ВСП НУБІП України
Всеукраїнський фестиваль-конкурс "ЗЛАТА ФЕСТ - 2024"
Відкриття лабораторії Комп’ютерних систем та мереж
Краса в серці: благодійний конкурс краси та грації у Бережанському фаховому коледжі
ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку освіти, науки та технологій в Україні та світі»
Карпати зачаровують красою
Засідання ради роботодавців
УКРАЇНА ТРИМАЄ СТРІЙ! З ВІРОЮ В ЗСУ!
БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

30 березня 2017 року у коледжі відбулося засідання атестаційної комісії І рівня ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» з приводу атестації педагогічних працівників. Головою атестаційної комісії була директор навчального закладу Пилипишин С. І.

У засіданні атестаційної комісії взяв участь завідувач навчально-практичного центру «Борщівський агротехнічний коледж» Поплета О. В.

Комісією було атестовано на відповідність займаній посаді керівний склад коледжу: директора - Пилипишин С. І., заступника з навчальної роботи - Калатала О. В., заступника з виховної роботи - Процик Г. В.

28 березня у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» пройшов творчий звіт колективів художньої самодіяльності в рамках XXXVI МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ ХУДОЖНЬОЇ ТВОРЧОСТІ «ГОЛОСІЇВСЬКА ВЕСНА» під гаслом «Україна – єдина родина». Барвистою передумовою до початку звіту стала виставка робіт гуртків художньої і технічної творчості. Далі відбулася головна подія свята – концертна програма, де ведучі Василь Лещук і Христина Бабич представили почесне журі, а саме: Пилипишин С. І. (директора коледжу), Майданюк І. З., (завідувача кафедри культорології НУБіП України, доктора філософських наук, академіка Української академії наук вищої освіти), Крищука М. М, (методиста НМЦ ПТО в Тернопільській області, члена НСЖУ), Видиш Р. І. (керівника студії АРТ КРОК), Карабаника В. І. (відмінника освіти України), Драбик І. М., (організатора проекту «Резонанс запрощує»), Хиляк Х. (керівника хореографічної студії «Тандем»).

29.03.2017 викладачем Семеновим О. О. у рамках тижня циклової комісії «Спеціальних електротехнічних дисциплін» проведено тематичний захід на тему «Історія розвитку електротехніки». Під час змістовних доповідей, підготовлених студентами групи Е-21М, присутні поринули у вражаючий світ досліджень електромагнітних процесів та явищ. Родзинкою заходу стала демонстрація так званої «котушки Тесли» виготовленої студентом групи Е-21М Кулебою Богданом.

29.03.2017 викладачами Біликом Б. Я. та Семеновим О. О. організовано зустріч із працівником Бережанського РЕМу Ухманом Олегом Михайловичем. У ході зустрічі студент Копча Олександр зачитав цікаву доповідь про методи підвищення якості та економії електроенергії. Гість заходу, опираючись на власний досвід, виокремив особливості роботи енергетиків та наголосив про необхідність навчання й розвитку практичних навиків роботи. Зауважив, що робота енергетика є надзвичайно важливою у сучасному суспільстві, а також однією із найбільш небезпечних. Студенти із цікавістю слухали Олега Михайловича та задавали різноманітні питання.

23 березня 2017 року у Тернопільському коледжі економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ відбувся науково-практичний семінар обласного об’єднання викладачів математики ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області, який відвідали викладачі циклової комісії фізико-математичних дисциплін, інформатики та обчислювальної техніки Білан Л. В. та Роман Л. Х. Тема семінару «Особливості викладання математики з використанням ІКТ в умовах новітніх освітніх тенденцій».

Одночасно відбулася обласна студентська олімпіада з математики та вищої математики серед студентів ВНЗ І-ІІ р. а. Тернопільської області, яку від нашого коледжу представляли студентки груп Б-21м Гевко Людмила та ОФП-11м Штогрин Софія.

23 березня 2017 року в літературній світлиці музею книги у рамках відзначення Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги відбулась історико-краєзнавча конференція "Роль о. Лева Джулинського в громадсько-культурному житті Бережанщини", присвячена 170-річчю від дня народження священика, видавця, учня бережанської гімназії Лева Джулинського.

Вода, у тебе немає ні смаку,

ні кольору, ні запаху,

тебе неможливо описати,

тобою насолоджуються,

не знаючи, що ти таке насправді.

Не можна сказати,

що ти є необхідною для життя:

 ти — саме життя.

(А.Сент-Екзюпері)

22 березня 1993 року генеральною Асамблеєю ООН, був проголошений Всесвітній День води, і з тих пір ця подія відзначається щорічно.

Головне завдання цього дня, на нашу думку, -  нагадати кожному жителю планети про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на Землі.

Тому, викладачі циклової комісії природничих дисциплін Соколовська І. Я. та Олійник О. М., відзначили цей день здійснивши разом із студентами перегляд відеофільму про особливості води та її властивості.

16 березня 2017 року відбулося чергове засідання ради роботодавців Бережанського агротехнічного коледжу, приурочене до тижня карєри.

Директор навчального закладу Світлана Ігорівна Пилипишин провела аналіз діяльності  ради за 2016 рік. Розповіла присутнім, що на сьогоднішній день коледж працює на повну потужність, висловила подяку керівництвам підприємств, які найбільше сприяють виробничому навчанню та проходженню виробничих практик студентів на базі своїх підприємств за різними спеціальностями. Кожне засіданння ради роботодавців – це обговорення нагальних  питань, можливість удосконалювати наш навчально-виробничий процес.

Адміністрація ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» вітає педагогічний колектив із отриманням почесного диплому видавництва "ПЛЕЯДИ" за узагальнення та популяризацію педагогічного досвіду у 2016/17 навчальному році.

DIPLOM FORUM

Нехай це досягнення окриляє вас і спонукає до нових успіхів та перемог!

17 березня викладачами Соколовською І. Я. та Дворською Л. А. було проведено бінарне відкрите семінарське заняття в групах Б-21М та ЕкЕо-11М з дисциплін «Загальна екологія» та «Географія» на тему «Економічний розвиток країн Європи і його екологічні наслідки».

Мета семінарського заняття — розглянути і засвоїти загальну харак­теристику Європейського регіону, визначити пози­тивні і негативні риси його економіко-географічного та геополітичного положення, охарактеризувати різноманіття його природних умов і ресурсів та їх вплив на екологічну ситуацію в країнах Європи і порів­няти забезпечення природними ресурсами окремих країн  між собою.

15 березня студенти групи Е-41М разом зі своїм викладачем Біликом Б. Я. під час заняття з дисципліни «Експлуатація і ремонт електроустаткування та засобів автоматизації» на тему: «Організація раціональної експлуатації електроустаткування» відвідали з екскурсією, приуроченою тижню кар’єри, Бережанський РЕМ.

Екскурсію по виробничих об’єктах підприємства проводив старший диспетчер Мартиненко Юрій Олександрович. Він детально розповів про основні структурні підрозділи  ВАТ Тернопільобленерго, охарактеризував виробничу діяльність підприємства, а згодом, провівши інструктаж  з техніки безпеки, показав та розповів про призначення та роботу основних елементів діючої підстанції  110/35/10 кВ.

Знання і виконання вимог попереджувальних знаків та знаків пріоритету не тільки інформує нас про ситуацію на дорозі, але й часто забезпечує життя і здоров’я водія  та пасажирів.

20 березня 2017 року викладач Леськів М. С. провів відкрите лекційне заняття  «Попереджувальні знаки. Знаки пріоритету». Мета заняттявивчити призначення, назву та місце встановлення попереджувальних знаків та знаків пріоритету, а також дії водіїв згідно їхніх вимог.

Під час проведення тижня кар’єри 16 березня викладачами ЦК Економічних дисциплін була організована та проведена зустріч з виробниками на виробництві. Групи Ек-31М, М- 41М відвідали ТОВ «Жива земля Потутори». Під час екскурсії студенти економісти ознайомились з організацією та плануванням біодинамічного господарства, з новітніми технологіями виробництва екологічно чистої продукції, з методами безприв’язного утримання корів, вивчили проблеми господарства, зокрема виробничники наголосили на відсутності досконалого ринку збуту молока.

Викладач  циклової комісії «природничих дисциплін» Сновида М.П. разом із студентами груп Ео-21М взяли участь у виїзному навчальному семінарі на тему: « Екологічне маркування та методика ведення органічного господарства в галузі рослинництва та землеробства і веденням тваринницького господарювання на сучасному технологічному рівні  із врахуванням європейського досвіду»

Головним завданням поїздки було донести інформацію про екологічно чисте господарство нашого району, органічні методи господарювання, показати студентам агроекологічної спеціальності можливості майбутньої їхньої професійної діяльності, практичні поради швейцарських працівників господарства, ознайомитись із сучасними технологіями переробки органічної, екологічно чистої продукції, формування екологічної культури особистості, почуття відповідальності за природу, залучення студентів до активної природоохоронної діяльності.

В рамках тижня кар’єри 15 березня 2017 року викладачем Бурдаш У.Є. проведено для студентів Б-21М та Б-31М захід: «Зустріч із успішними людьми – випускниками БАТК».

З нагоди тижня кар’єри викладачем Бурдаш У.Є. була організована поїздка студентів групи Е-41М на Микулинецьку пивоварню «Бровар» (ТОВ «Микулинецький Бровар») з метою екскурсії.

Ознайомлення з структурою та технологічними процесами виробництва нам провів випускник економічного факультету БАТІ  2007 року Яріш Роман, який працює на даному підприємстві менеджером з продажу.

14 березня відбулася студентська науково-практична конференція на тему «Страховий випадок» приурочена до Тиждня карєри.

Мета заходу – обговорення та узагальнення результатів наукових досліджень студентів з питань страхування в умовах сьогодення. Для участі в даній конференції зареєструвалися студенти ІІ курсу спеціальності «Економіка підприємства» та «Бухгалтерський облік».

Сьогодні розвиток страхового ринку в Україні відбувається на фоні позитивних змін макроекономічної ситуації в державі при зростанні добробуту населення і посиленні державного регулювання і нагляду за страховою діяльністю. Аналіз сучасного стану, тенденцій і проблем розвитку вітчизняного страхового ринку свідчить про певні здобутки та численні недоліки, притаманні функціонуванню як окремих страхових компаній, так і всієї системи страхування.

14 березня 2017 року студенти коледжу груп ЕоЕк-11М, Ек-21М, ЕоК-31М здійснили поїздку в урочище Монастирок, що розташоване на західній околиці м.Бережани.  Учасники поїздки побували біля джерела з цілющою водою, на місці Василіанського монастиря, заснованого на цій місцевості у  XVI ст. та дерев’яної церкви Св. Спаса, що була знищена в часи радянської влади. Студенти та викладачі пройшлися Хресною дорогою, яка споруджена з ініціативи та старань жителів села Лісники.

3 березня 2017 року студенти груп К-21 М, Сп-21 М та А-21 М взяли участь у музейній зустрічі «Життєва стезя Митрополита та Кардинала Йосифа Сліпого» у Музеї сакрального мистецтва та переслідуваної церкви. Захід проведений в рамках відзначення 125-ї річниці від дня народження митрополита та кардинала Української Греко-католицької церкви Йосифа Сліпого.

VITANIA Z ZAHISTOM KANDIDATSKOI

       Викладачем циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін Лукашевичем І.М. проведено відкрите практичне заняття на тему «Розрахунок природного освітлення». Тема заняття є сучасною, актуальною та має практичне застосування у реальному житті, що є надзвичайно важливим у підготовці високоякісного спеціаліста. На заняття були присутні викладачі циклової комісії. Заняття проводилося під чітким керівництвом викладача, який вміло спрямовував навчальний процес у потрібне русло.

Викладач циклової комісії
спеціальних електротехнічних
дисциплін Дудар О.П.

{module[260]}

“Оберіть собі роботу до душі, і Вам не доведеться
працювати жодного дня у своєму житті”.
Конфуцій

    Час іде, а разом з ним змінюється “мода” на професії. Це пов’язано із багатьма факторами – попитом на ті чи інші професії з огляду на їх доцільність у економічному плані, можливості знайти роботу, влаштуватися працювати у певній місцевості, також це залежить від наявності працюючих підприємств, установ, організацій і кількості вакантних місць. Проте ті професії, навчанню яких здійснює Бережанський агротехнічний коледж, мають перспективу саме із врахуванням потреб нашого регіону у кваліфікованих робітниках, молодших спеціалістах, які працюватимуть у напрямках розвитку сільського господарства.
    Кожному громадянину нашої країни надано право на вибір професії, рід занять і роботи. Проте це право, як показує практика, інколи дуже важко реалізувати - не вистачає знань про самі професії, тих вимог, які вони пред'являють до особистості працюючого, і умінь оцінити власні здібності, виявити свої інтереси та схильності.
Вибір професії - це не миттєвий акт, а процес, що складається з низки етапів, тривалість якого залежить від зовнішніх умов та індивідуальних особливостей суб'єкта вибору професії.
    З огляду на це, вибір майбутньої професії – це відповідальний крок, який випускники зможуть зробити на підставі інформації про наш навчальний заклад, яка може бути отримана з різноманітних джерел – з інформації у друкованих виданнях, з відгуків та розповідей випускників та студентів нашого коледжу, з даних, що містяться у мережі Інтернет, а також від керівників, викладачів та працівників БАТК, які активно проводять профорієнтацію, висвітлюючи переваги навчання у Бережанському агротехнічному коледжі учням, їхнім батькам та вчителям, тим самим надаючи найбільш достовірну інформацію з «перших вуст» у формі розповідей про навчання, діалогів з майбутніми абітурієнтами, відповідей на усі запитання, які їх цікавлять.
    Щоб донести інформацію про наш навчальний заклад, 29 березня 2016 року працівники Бережанського агротехнічного коледжу – старший інспектор з кадрів Федуняк Т.В., викладач за спеціальністю та інженер ЄДЕБО Штогрин С.С. та юрисконсульт Крамар Н.П. провели профорієнтаційну роботу з учнями загальноосвітніх навчальних закладів, а саме: ЗОШ І-ІІІ ступенів села Верхня Липиця, ЗОШ І-ІІ ступенів села Нижня Липиця, ЗОШ І-ІІІ ступенів села Світанок, також загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Стратин та НВК села Чесники, Пуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рогатинського району Івано-Франківської області з метою залучення абітурієнтів для вступу до Бережанського агротехнічного коледжу у 2016 році.
    Учням надавалася інформація про переваги навчання у коледжі та здобуття відповідних професій. Під час зустрічі учні отримали детальну інформацію про коледж, відділення, спеціальності, роздавалися буклети, флаєри, періодичні друковані видання з інформацією про спеціальності, вступні іспити, форми та умови навчання, адресу, контактні телефони, електронну адресу та реквізити коледжу. Висвітлені також були питання умов студентського побуту та дозвілля, можливості виїзду за кордон в рамках програм співробітництва з іноземними навчальними закладами та підприємствами, пільг для студентів, можливості реалізації здібностей кожного студента завдяки роботі різноманітних гуртків, факультативів, курсів та освоєння додаткових робітничих професій. Зроблено акцент на тому, що навчання у коледжі – це здобуття першого ступеня вищої освіти із перспективами продовжувати навчання на вищих ступенях у місті Бережани, шо є зручним та економічно доцільним способом отримати ступеневу вищу освіту у місті, максимально наближеному до місця проживання студентів.
Працівники коледжу висловлюють щиру подяку дирекціям шкіл та учителям за надану можливість поспілкуватися із учнями та виявлені при цьому підтримку і розуміння.
    Під час проведення профорієнтації викладачі та працівники коледжу з огляду на власний життєвий досвід усвідомлюють, що вибір професії — це фактично вибір життєвого шляху і надзвичайно відповідальний крок У житті кожної молодої людини настає момент, коли доводиться вирішувати, де здобути освіту - їй необхідно насамперед вибрати професію, і підходити до вирішення цього питання слід з максимальною серйозністю та з врахуванням усіх можливих факторів – від нахилів і здібностей учня, його мрій, сподівань, уподобань, також наявності гідних умов навчання для реалізації конституційного права на освіту, а згодом і на працю, – до можливостей успішного працевлаштування. Тут незайвим буде врахування думки батьків, учителів, інших авторитетних людей, які зможуть дати слушну пораду, адже обирати свій майбутній шлях у житті слід не тільки серцем, а й розумом.
    Нехай вибір навчального закладу не буде помилковим і принесе не тільки успіх, а й щастя, задоволення від студентського життя, міцні фундаментальні знання, практичні навики і духовний розвиток. Усім цим вимогам відповідає ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж», який гостинно відчинить двері перед вами – абітурієнтами, які поповнять ряди студентів, готових вчитись, отримувати професію та працювати в ім’я майбутнього добробуту України.

 {module[259]}

voleybol

   29 березня 2016 року викладачем Семеновим О.О. у рамках проведення тижня циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін проведено виховну зустріч з працівниками дорожньо – патрульної поліції. «Правила дорожнього руху» взято за тему бесіди із студентами. Інспектор сектору дорожньо - патрульної поліції Бережанського відділу поліції головного управління національної поліції у Тернопільській області Чоп’як Іван Степанович детально роз’яснив присутнім студентам права та обовязки водіїв, навів приклади застосування цих знань у повсякденному житті. Також слово надавалося інспектору сектору дорожньо - патрульної поліції Бережанського відділу поліції головного управління національної поліції у Тернопільській області Баклаковій Галині Михайлівній, яка розповідала про правила пересування пішоходів та можливі наслідки порушення цих правил. На зустрічі також була присутня старший інпектор превентивної діяльності Голод Ірина Іванівна. Ірина Василівна наголосила необхідність дотримання не тільки Правил дорожнього руху, але й загалом законів, що регламентують поведінку громадян в суспільстві.

   Студенти із цікавістю поставилися до даного заходу та активно ставили запитання до присутніх гостей.

 

Голова циклової комісії
спеціальних електротехнічних дисциплін
Оберська Н.В.

 

{module[257]}

   Відповідно до законодавства України, «Положення про організацію навчального процесу у вищих закладах освіти» та «Типового положення про атестацію педагогічних працівників» 24 березня 2016 р. у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» було проведено атестацію педагогічних працівників комісією І рівня.
   Основна мета атестації-оцінювання професійно-педагогічної компетентності викладача, продуктивності його роботи та встановлення відповідної кваліфікаційної категорії була досягнута. Атестаційною комісією прийнято рішення про відповідність педагогічних працівників займаній посаді та про присвоєння кваліфікаційних категорій «спеціаліст першої категорії» і «спеціаліст другої категорії», а також порушене клопотання перед атестаційною комісією вищого рівня стосовно присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії» та про присвоєння педагогічних звань.

Викладачем циклової комісії «Спеціальних електротехнічних дисциплін» Дудар О.П. була проведена

інтелектуальна гра «Ігри Розуму». Вона складалась з таких етапів як: Лінивому не розгадати,

Кмітливому на роздуми секунди, Головоломка, Битва капітанів, Встав палицю в колеса, Вгадай

відповідь.

Участь брали дві команди: Реверс і Двигуни. Команди активно змагалися, давали цікаві питання одна

одній, відповідали на логічні, предметні запитання, розв’язували задачі.

Учасники були нагороджені грамотами за участь у грі. З відставанням в 1 бал виграла команда

Реверс.

 

Голова циклової комісії

спеціальних електротехнічних

дисциплін Н.В. Оберська

{module[255]}


Минулий робочий тиждень для викладачів та студентів циклової комісії «Механізації сільського господарства та автомобільного транспорту» був наповнений різноманітними пізнавальними,повчальними, інформаційними,виховними та конкурсними подіями.

 

В рамках тижня комісії викладач Леськів М.С. провів відкрите заняття з дисципліни «Правила дорожнього руху» на тему «Проїзд перехресть» для студентів груп М-31М та А-31М.Для активізації слухачів лектор використовував відео проблемних ситуацій на дорогах та апелював до студентів для їх вирішення. Заняття пройшло цікаво та змістовно.

 

У вівторок 22.03 викладачі Яциків М.М. та Фурдей В.В. проводили конкурс «Кращий тракторист-машиніст» між студентами групи М-31М,який включав два етапи – теоретичний та практичний.

 

У першій частині учасники мали справитися з тестовими завданнями про будову та експлуатацію тракторів, а у другій – продемонструвати свої вміння керувати трактором та проводити його агрегатування з причепом.

 

Переможцями конкурсу стали студенти Возьний Андрій, Сахнюк Роман та Кучма Ярослав, які були нагороджені грамотами.

 

Не вчи дерево рости,
а створи умови для його росту.
Фердоусі

     З метою професійного становлення та розвитку творчого потенціалу молодих спеціалістів 23 березня 2016 року відбулося чергове засідання Школи молодого педагога «Педагогіка успіху» в якому взяли участь різні за фахом молоді спеціалісти. 

111 222

 

   Засідання розпочалося з теоретичної частини. Завідувач навчально-методичним кабінетом Лещишин О.М. розповіла про єдині вимоги щодо ведення навчально-методичної документації, звернула особливу увагу на заповнення сторінок навчального журналу.

   Викладачі коледжу Кізан Р.Я. та Ковальська Л.В. розказали про нестандартні форми проведення занять, впровадження нетрадиційних форм, методів і прийомів навчання. 

333

 

ZK

    З нагоди Міжнародного дня щастя, який традиційно відзначають 20 березня, викладачі циклової комісії Гуманітарних дисциплін Линник Г. В. та Матвіїв І. В. провели з групою ЕоК-11М виховний захід на тему: «Країна щасливих людей». Студенти мали змогу подивитися цікаві відеоматеріали про звичаї святкування цього Дня у різних країнах світу, взяти участь у різноманітних конкурсах та оцінити власний рівень щастя. Порадувала глядачів також підготовлена ними сценка «Магазин щастя», на полицях якого можна було придбати все необхідне для забезпечення гарного настрою, розвіювання проблем та збільшення радісних моментів у житті.
    Свято пройшло у дружній, теплій атмосфері і завершилося одержанням усіма присутніми “щасливок” – власноручно виготовлених листівок з щирими побажаннями знайти своє щастя.

 

{module[252]}

Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху,
тебе неможливо описати,
тобою насолоджуються,
не знаючи, що ти таке.
Ти не тільки потрібна для життя, ти – саме життя.

  •                                                                                                                                                                                                 Антуан де Сант-Екзюпері 

     22 березня 2016 року викладачі циклової комісії природничих дисциплін Олійник О. М. та Соколовська І. Я. провели виховний захід на тему: «Вода – знайома незнайомка», присвячений Всесвітньому дню води, який був проголошений 22 березня 1993 року генеральною Асамблеєю ООН і з тих пір ця подія відзначається щорічно.
    Метою цього виховного заходу було поглибити знання про воду, її властивості; показати виняткову роль води в природі; виховати дбайливе та бережливе ставлення до водних ресурсів.
    Що таке вода? Дане питання може здаватися не тільки дивним, але навіть трохи неввічливим. Хто ж цього може не знати? Всім відомо, що вода – це сполука Гідрогену та Оксигену, поширена і надзвичайно дивовижна речовина. З нею ми зустрічаємося, коли вранці вмиваємся, п’ємо чай, плаваємо, бігаємо під дощем, не боячись промокнути. Але як виявляється, властивості цієї речовини до кінця не вивчені. Тому одним з етапів виховного заходу був проведений у формі засідання суду, на якому було розглянуто, вивчено і переконливо доведено, властивості цієї речовини.
    Також увазі студентів було запропоновано переглянути відеофільм «Таємниці води».
    З цікавою повчальною доповіддю виступив о. Володимир, від якої всі присутні отримали чимало корисної для себе інформації, яка знадобиться всім у подальшому житті.
    В кінці заходу прозвучала приємна музична композиці у виконанні Івахів Тетяни.
    Нам усім потрібна вода, саме без неї не можливе життя на Землі. Цінувати кожну краплину прозорої чистої води, зберегти нашу планету блакитною – ось завдання кожної людини!

Викладачі циклової комісії
природничих дисциплін
Соколовська І.Я., Олійник О.М.

{module[251]}

Поезія — це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі.
(Ліна Костенко)

     У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії відзначався в Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО.
    В Україні це свято відзначається на державному рівні з 2004 року.
    Цей День покликаний послужити створенню в засобах масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого людям. Отже, поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами.
    В читальному залі бібліотеки оформлено книжкову виставку «Поезія - то серця мова». На виставці шанувальники поетичного слова знайдуть збірки відомих українських та зарубіжних поетів, познайомляться з творчим доробком майстрів поетичного слова Бережанщини, та збірками студентської поезії.
    Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути нашу виставку і поринути у чарівний світ Поезії.

Ольга Михайлишин, зав.бібліотекою

 

{module[250]}

 

Краса жіноча незбагненна,
Її ніяк не передать
Чарує полум’ям безмежним,
Що й уночі не можна спать.
Цей образ серце зігріває,
Тривожить душу раз у раз
Такого більше не буває,
Таке буває тільки раз.

   Ось така вона, наймолодша учасниця конкурсу “Краса НУБІП – 2016” Софія Зайчук. Здобувши перемогу у Бережанському агротехнічному коледжі, Софія вирішила позмагатися з учасницями у базовому навчальному закладі НУБІП України. Декілька днів виснажливих тренувань і репетицій принесли бажаний результат. Софія Зайчук – “Міс Привабливість”.
  “Дякуємо усім хто долучився до організації цього конкурсу, адже такі заходи допамагають дівчатам розкрити себе і є ще однією сходинкою до самовдосконалення”, - ділиться враженнями Софія.

Галина Процик
Заступник директора з виховної роботи

 {module[249]}

      17 березня 2016 року викладачі англійської мови Кізан Роксолана Ярославівна та Гальчак Тетяна Віталіївна у групі А-11м провели тематичний захід під назвою “Wellcome to English-speaking countries”. Увазі студентів було запропоновано ряд відеосюжетів, інформаційних слайдів, цікавих питань для обговорення англомовних країн. Студенти мали можливість ознайомитись із відмінностями англійської у країнах Великої Британії, Америки, Австралії та Нової Зеландії. Географічні дані, інформація про культурні звичаї, побутові особливості, менталітет та багато інших цікавих фактів спонукали студентів до поглибленішого вивчення англійської мови. 

 

{module[248]}

     Відкрите заняття викладача англійської мови Гальчак Тетяни Віталіївни на тему “Живопис. Найвідоміші картини світу”, проведене 16 березня 2016 року у групі ЕоК-11м, дало змогу студентам віртуально побувати в різних європейських країнах, звідки походять Клод Моне, Вінсент Ван Гог, Едвард Мунк, Пабло Пікассо, Леонардо да Вінчі, ближче пізнати глибину мистецтва 16, 18 та 20 століть, ознайомитись з основними жанрами і стилями живопису того часу. Разом з тим студенти сформували комунікативно-мовленнєві навички формування тексту, використовуючи термінологію мистецтва. Наприкінці викладач залучила студентів до створення власно картини.

 

{module[247]}

 

18 березня 2016 року студенти ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» допомагали Бережанському центру допомоги учасникам АТО у підготовці провіанту для потреб воїнів. 

 

{module[245]}

    17 березня 2016 р. викладачі циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Тернова І.В., Бурдаш У.Є. та Андрусяк О.Б. відвідали засідання обласного методичного об’єднання викладачів курсу «Основи економічної теорії» у ВП НУБіП України «Заліщицький державний коледж ім. Є. Храпливого».
    З привітальним словом звернувся до присутніх директор коледжу Глова Володимир Степанович. Заступник директора з навчальної роботи М.В. Сопилюк ознайомив присутніх з традиціями та інноваціями у викладанні економічної теорії. Цікавинкою методоб’єднання став перегляд відеоматеріалів про м. Заліщики.
Після закінчення теоретичної частини учасники були запрошені на засідання круглого столу на тему: «З досвіду роботи викладача економічної теорії Сопилюка М.В. по організації науково-пошукової роботи студентів та публікації результатів дослідження».

Завідувач відділення економіки
та прикладної екології Тернова І.В.

{module[253]}

ЦК.png

    17 березня викладачем циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Рудник Валентиною Іванівною в групі Б-21М було проведено відкрите заняття на тему «Бухгалтерський баланс». Тема заняття повністю відповідає практичній спрямованості майбутніх фахівців даної спеціальності. Заняття проходило за правилами: Кожна думка важлива! Не бійся висловлюватись! Обговорюємо сказане, а не людину! Валентина Іванівна продемонструвала свою педагогічну майстерність при опитуванні теоретичного матеріалу різними методами: економічний диктант, метод «гронування», фронтальне опитування з виведенням запитань на екран(виду так/ні, вибір 1 з 4), складання балансу(робота в групах). Творчість педагога сформувала у студентів креативну компетентність, вміння перенести знання з однієї галузі в іншу, що забезпечило формування цілісного сприйняття дійсності як передумови формування наукового світогляду.
  Вибрана форма заняття сприяла формуванню професійних рис: уважності, осмисленого ставлення до виконуваної роботи, зосередженості, відповідальності.
Основна мета заняття: формування вмінь і навичок зі складання бухгалтерського балансу, засвоєння економічного змісту статей балансу була досягнута.
Дане заняття було цікаве всім студентам та викладачам, які були присутні на ньому. Викладачі змогли ознайомитися з нестандартними підходами при проведенні практичних занять.

 

Завідувач навчально-методичного кабінету Лещишин О. М.

{module[244]}

    Пожвавлений інтерес до економічних знань, динамічний розвиток системи професійної підготовки економістів та бухгалтерів, оновлення змісту масової економічної освіти – одна з суттєвих прикмет вищої і середньої школи сьогодення, що потребує високої інтелектуальної мобільності.
Відкрите позааудиторне заняття: інтелектуальний конкурс «Ерудит» проводилось із залученням студентів груп Ек-31М, Б-31М під керівництвом викладача Бурдаш У.Є. Виховний захід проводився з метою розширення і поглиблення знань, етичного виховання, розвитку комунікативних умінь і навичок, розвитку думки та формування самостійних рішень. Студенти мали можливість розкрити власні інтелектуальні та творчі здібності, дізнатися багато нового. Всі завдання конкурсу були розраховані на поглиблене закріплення знань з базових економічних дисциплін. Захід супроводжувався використанням мультимедійних презентацій.

Завідувач навчально-методичного кабінету Лещишин О. М.

{module[243]}

   16 березня було проведено відкрите практичне заняття у групі Е-41М викладачем циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін Біликом Богданом Ярославовичем на тему «Дефектація асинхронних електродвигунів». Викладач продемонстрував нестандартні підходи при проведенні практичного заняття, розподіливши студентів на 2 підгрупи та вибравши експертів, які будуть контролювати правильність виконання практичного заняття кожною групою. Родзинкою заняття було – команда, яка найкраще виконає роботу отримає найвищі бали, а всі її учасники звільняються від захисту звітів з даної теми. Протягом заняття Богдан Ярославович дотримувався усіх принципів навчання, а саме: принципу активізації пізнавальної діяльності студентів; принципу науковості й послідовності; принципу наочності; принципу емоційності навчання.
   Під час заняття було використано цикл презентацій та відеофільми по темі, що дало змогу студентам отримати високий рівень володіння теоретичним матеріалом та побачити його практичну спрямованість. Основну мету заняття: набути навиків дефекації, розбирання, збирання і випробування асинхронного електродвигуна підчас поточного ремонту було досягнуто.
   Викладачі, які були присутні на занятті, відзначили добру психологічну атмосферу та оцінили його на високому навчально-методичному рівні.

Завідувач навчально-методичного кабінету Лещишин О. М.

{module[242]}

    Іноземну мову вивчати зовсім нелегко, але це завдання можна полегшити, якщо зробити навчання цікавим, непередбачуваним та незвичайним.
    З метою розширення і поглиблення знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, етичного виховання, духовного багатства в коледжі щорічно проводиться тиждень англійської мови. Оволодіння іноземною мовою, а саме англійською, є потребою часу. Адже англійська мова є унікальним засобом спілкування між людьми різних національностей.
    В ході вивчення англійської мови студенти знайомляться з традиціями та звичаями народів англомовних країн та переконуються у неповторності власної української культури.
    Така форма поєднання урочної та позакласної роботи дозволяє якнайширше залучити студентів до організації запланованих заходів та участі в них, сприяє закріпленню знань, отриманих на заняттях.
    Розпочати тиждень англійської мови довелося студентам-випускникам коледжу,а саме студентам групи Б-31М та Ек -31М. Саме вони мали можливість розкрити власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності, проявити себе у різних ситуаціях та ролях, дізнатися багато нового, зацікавитися, а можливо й визначити свою подальшу долю, дізнавшись про власні вподобання. Знання англійської мови в сучасному світі є своєрідним вікном у світ. Володіючи цією мовою міжнародного спілкування, можна досягнути поставлених цілей за допомогою нових можливостей.

Викладач англійської мови Світлана Куца.

{module[241]}

    Тарас Шевченко - один з класиків світової літератури. Його гуманізм, геніальні поетичні образи роблять його зрозумілим і близьким для людей різних націй, хоча він є поетом України. Сотні спроб перекладу Шевченка були зроблені практично на всі основні мови світу. Англійська мова, якою зараз говорять, і яку розуміють на всіх континентах, представила Шевченка для світової читацької громади найбільше. Читацькі кола англомовного світу призвичаюються сприймати творчість Т. Шевченка як художнє втілення історичної пам'яті українського народу, як одну із найяскравіших сторінок у світовій літературі.
   9 березня, в рамках року англійської мови в Україні, в читальному залі бібліотеки відбулась літературно-пізнавальна година «Великий Кобзар в англомовному світі», підготовлена зав. бібліотекою Ольгою Михайлишин та викладачем англійської мови Світланою Куцою.
   Мелодику поетичного слова на українській та англійській мовах донесли до присутніх студенти групи ЕкБ-11М. В ході свята довелось вносити корективи до заявленого в анонсі українсько-англійського мовного формату, так як студенти виявили бажання зачитати окремі поетичні твори на польській мові, які з задоволенням послухали усі присутні.
   Метою заходу було ознайомити студентів з впливом поезії Т.Шевченка за кордоном, з відомими перекладачами Шевченкового слова.
   Свято проведено з застосуванням мультимедійних презентацій життєвого та творчого шляху Великого Кобзаря, відеопрезентації пісень на тексти Шевченка, та перегляду фільму «Пам’ятники Тарасу Шевченку в Україні та світі». Атмосферу свята вдало підкреслила тематична книжкова виставка, підготовлена працівниками читального залу.

 

Тетяна Малопінська, бібліотекар. 

{module[238]}

   03 березня відбулося засідання педагогічної ради ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж». Воно розпочалося вітаннями директора Світлани Пилипишин: бібліотекаря Тетяну Малопінську привітали з ювілеєм, а студентську команду з малого тенісу за зайняте І місце в обласному чемпіонаті (тренер – Анатолій Венгринович).
   Новий семестр відкриває широкий простір для діяльності. Про перспективи роботи колективу на ІІ семестр 2015-2016 н.р. доповіла директор. Доля коледжів на освітянському просторі України турбує не тільки наш колектив, але боротьба за гідне місце залежить від професійності й цілеспрямованості в усіх напрямках діяльності. Про події щодо долі коледжів говорив також заступник директора з навчальної роботи Олег Калатало, доповівши про нараду заступників директорів ВНЗ І-ІІ р.а. у Бобровиці.
  Аналіз діяльності та перспективи розвитку циклової комісії фізичного виховання та захисту Вітчизни (доповідач – Володимир Гаховський) та циклової комісії спеціальних економічних дисциплін згідно з програмою «Голосіївська ініціатива-2020» (доповідач – Уляна Бурдаш) показав роботу обидвох циклових комісій задовільною, що й схвалено педрадою.
   З метою виховання академічної чесності в науковій роботі студентів нашого коледжу було розроблено й подано на розгляд «Положення про цифровий репозиторій науково-дослідних та випускних робіт студентів ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» (подав Сергій Штогрин).
   Найбільш жвавим був аналіз профорієнтаційної роботи, адже набір студентів на 2016 рік хвилює кожного вже сьогодні. Представники всіх агітбригад ділилися приємними враженнями про зустрічі з школярами та учнями ПТУ.
   Після визначення претендентів на медалі за результатами 2014-2015н.р. і 2015-2016н.р. (доповідач – Олександра Бойко) жіночу частину колективу очікував сюрприз – вітання з Днем весни від чоловіків коледжу. Нехай у Нашому коледжі завжди будуть добро, любов, спокій і добробут, а серця студентів і викладачів гріють тепло і повага.

 

Оксана Зборівська, секретар педради.

{module[237]}

     03.03.2016р. викладачем циклової комісії: «Спеціальних електротехнічних дисциплін» Дудар О.П. і групою Е-31М було проведений виховний захід до 8 Березня. Під час заходу студенти разом з викладачем танцювали, співали, грали веселі сценки. Також проводились цікаві конкурси такі як «Збери літери», «Крокодил», «Дегустатор». Викладачі разом з студентами із задоволенням брали участь у конкурсах , а переможцям були вручені заохочувальні призи. 

 

{module[236]}

    Завершальним етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація. 2 березня 2016 року викладачі Гаховський В.Т., Роман Л.Х., Білан Л.В., методист Стрілка Л.М. та провідний фахівець відділу профорієнтаційної роботи Ухман Г.Ю. провели профоорганізаційні заходи у м. Галич та Галицькому районі Івано-франківської області, відвідавши 9 загальноосвітніх закладів І-ІІ та І-ІІІ рівнів акредитації. Близько170 учнів взяло участь у профорієнтаційній роботі. Старшокласники з зацікавленістю зустрічали працівників коледжу; інформування учнів проходило у формі діалогу, а на завершення було роздано буклети з необхідною інформацією про вступ та останній випуск газети коледжу.

 

{module[235]}

    02 березня відбулося відкрите заняття з дисципліни «Математика» викладача вищої категорії Вовк Ганни Степанівни. Тема практичного заняття «Знаходження похідних вищих порядків».
   Поєднання різних форм та методів (“мікрофон”, “естафета”, “мозковий штурм”, “робота в малих групах”) роботи зі студентами забезпечило високий рівень засвоєння практичних умінь студентами.
   Під час обговорення викладачі, які були присутні на занятті, відзначили добру психологічну атмосферу та використання викладачем методичних прийомів для досягнення поставленої мети. Заняття було проведено на високому методичному рівні.

Голова циклової комісії фізико-математичних дисциплін,
інформатики та обчислювальної техніки Якимович О.М.

{module[234]}

 

    Цими днями легендарний композитор Володимир Івасюк міг святкувати свій 67 день народження. Та не судилося…. Перша сивина ніколи не торкнеться його волосся, бо календар його життя дуже короткий.
    02 березня викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін Процик Галина Василівна та Куца Світлана Іванівна провели відкрите бінарне заняття з української та англійської мов присвячене творчості композитора. В аудиторії експонувалася фотовиставка матеріалів про життя і творчість. На фотознімках можна було побачити рідних та друзів В.Івасюка, миттєвості його життя. Одна з таких миттєвостей – це пісня «Червона рута», яка стала ключовим образом заняття. Студенти групи ЕкБ-11М англійською мовою розказували про цікаві моменти життя геніального композитора, історію створення «Червоної рути» і, водночас, повторили синтаксис простого речення.

Викладач української мови Процик Г.В. 

{module[233]}

    Кожнiй молодій людині протягом життєвого шляху постійно доводиться приймати рішення. Проблема прийняття рiшення старшокласниками – не завжди легке завдання, адже часто від вірного вибору професії залежить їхнє благополуччя. Вибір професії, вступ до самостійного трудового життя часто називають другим народженням. Допомогти молодому поколінню в його професійному самовизначенні покликана профорiєнтаційна робота, яку проводять викладачi нашого колeджу.
    2 березня 2016 року викладачі Андрусяк О.Б., Дворська Л.А., методист Дмитрів І.В., архіваріус Кріль І.М. відвідали Перемишлянську ЗОШ №2 ім.О.Ковча, Перемишлянський професійний ліцей, ДПТНЗ «Червоненське ВПУ», Золочівський економічний ліцей, Золочівський професійний ліцей та Поморянський професійний ліцей. Вони розповіли про те, що ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» є конкурентоздатним освітнім закладом, який пропонує своїм студентам найрізноманітніший спектр спеціальностей, ознайомили старшокласників та ліцеїстів з навчально-виробничою базою, розповіли про дозвілля і побут студентів.
    Зустрічі проходили у дружній, теплій, доброзичливі атмосфері. Старшокласники проявили себе активними та зацікавленими щодо вступу до нашого вузу. Вони отримали вичерпні відповіді на всі поставлені питання щодо умов та правил прийому, буклети з корисною інформацією про коледж, перелік документів та важливі дати вступної кампанії 2016 року.
    Щиро вдячні дирекціям та адміністрації школи та ліцеїв за допомогу в організації проведення профорієнтаційної роботи.
    Бажаємо старшокласникам зробити правильний вибір!

 

Дмитрів І.В.,
методист навчально-методичної лабораторії 

{module[232]}

 

    В Бережанському районному музеї книги в рамках проекту «Моє життя тобі Україно» відбулася літературна година «Я в серці маю те, що не вмирає». Про роль Лесі Українки в літературі, громадському житті України, культурі. Про різні грані життя та творчості поетеси, її роль в культурно-освітньому процесі, зв’язки з видатними постатями як на теренах тодішньої Російської держави, так і цілої Європи йшлося у виступі наукового співробітника музею Л.Красільнікової. Учасниками дійства були студенти груп ЕкБ-21М та ЕоК-21М ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж». Вірші Лесі Українки підкуповують справжнім ліризмом, непідробною щирістю, мелодійністю слова, громадянським пафосом. Поетеса захоплює нас незламною силою духу, адже, перемагаючи постійний біль, вона мужньо вела «тридцятилітню війну» з невиліковною хворобою й творила оптимістичні вірші. Творчість Лесі Українки актуальна для нас своєю силою та енергією. Вона вчить не здаватися, бачити прекрасне в усьому – саме такого висновку дійшли всі присутні.

 

Практичний психолог коледжу Лещук В.І.

{module[231]}

Топові дописи за місяць

Приєднуйтеся до нас

    

Оновлені статті

 
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

НАШІ ОСВІТНІ ПРОГРАМИ



Економіка
Первинні посади:
  • диспетчер виробництва
  • технік з планування
  • технік з підготовки виробництва
  • технік з нормування праці
  • ревізор з економічних питань
  • організатор діловодства
Облік і оподаткування
Первинні посади:
  • технік з планування
  • бухгалтер
  • касир-експерт
  • інспектор з інвентаризації
  • інспектор-ревізор
  • фінансовий менеджер
  • аудитор
Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок
Первинні посади:
  • фінансовий менеджер
  • фінансист в банках
  • головний бухгалтер
  • директор страхових компаній
  • фахівець з цінних паперів
  • дилер
Підприємництво та торгівля
Первинні посади:
  • директор підприємства
  • керівник магазину
  • менеджер з торгівлі
  • фахівець з біржової торгівлі
  • керівник магазину
  • комерсант
  • торговельний брокер
Екологія
Первинні посади:
  • Таксидерміст
  • Фахівець з біотехнології
  • Асистент біолога
  • Асистент хіміка
  • Технік-лаборант (біологічні дослідження)
Комп’ютерна інженерія
Первинні посади:
  • Технік програміст
  • Фахівець з інформаційних технологій
  • Фахівець з комп’ютерної графіки(дизайну)
  • Фахівець з розроблення комп’ютерних програм
Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка
Первинні посади:
  • технік-електрик
  • електрик дільниці
  • електрик цеху
  • електродиспетчер
  • електромеханік
  • електромеханік дільниці
Садово-паркове господарство
Первинні посади:
  • завідувач розсадника
  • керівник у лісовому господарстві
  • керівник у природно-заповідній справі
  • майстер зеленого господарства
Агроінженерія
Первинні посади:
  • завідувач майстерні
  • керуючий дільницею (сільськогосподарською)
  • технік з механізації процесів
  • майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів
  • слюсар з паливної апаратури
Автомобільний транспорт
Первинні посади:
  • механік автомобільної колони
  • механік з ремонту транспорту
  • начальник відділу транспорту
  • майстер з ремонту транспорту
  • начальник майстерні
Соціальна робота
Первинні посади:
  • Соціальний працівник
  • Фахівець із соціальної допомоги вдома
  • Фахівець із соціальної роботи
  • Асистент викладача із соціальної педагогіки
  • Інспектор з соціальної допомоги

Карта тривог України

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація