Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
28 квітня – Всесвітній день охорони праці

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Значущість результатів будь-якої діяльності

не може бути вище цінності здоров'я та життя працівника

Кожного року Міжнародна організація праці визначає новий девіз до Всесвітнього дня охорони праці. У 2024 році Всесвітній день охорони праці проходить під девізом: «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

Мета Дня охорони праці - привернути увагу світової громадськості до масштабів цієї проблеми, виявити на скільки створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню смертності на робочих місцях.

У 1996 році Міжнародна організація праці (МОП) приєдналась до ініціативи Міжнародної конференції вільних профспілок про визнання 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, який вперше офіційно був відзначений в 2003 році. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу.

Згідно з Указом Президента України від 18 серпня 2006 р. № 685/200 встановлено національний День охорони праці. Він проводиться 28 квітня на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності та галузей економічної діяльності України.

У період з 22 квітня до 02 травня 2024 року в ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» проходить Тиждень охорони праці та безпеки життєдіяльності, присвячений Всесвітньому Дню охорони праці

1

22 квітня 2024 року інспектори Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ігор ПРОЦЬ, Василь ЩУДЛА, Андрій ПОГОРАТИЙ, а також представник Головного управління Пенсійного фонду у Тернопільській області Юрій МАНДРИЦЬКИЙ провели гостьову лекцію до Всесвітнього Дня охорони праці на тему: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі».

2

34

56

Під час своїх виступів вони акентували увагу на тому, що зміна погодних умов значно впливає на умови праці, збільшуючи професійні ризики для працівників і здобувачів освіти. Тепловий стрес, забруднення повітря, ультрафіолетове випромінювання та інші екстремальні погодні явища стають частішими, підвищуючи ризик професійних захворювань та аварій.

7

Виступаючі наголосили на необхідності розробки нових підходів до охорони праці, підвищення уваги до створення належних умов праці, навчання, відпочинку, вивчення та використання на практиці правил основ безпеки життєдіяльності, на попередження травматизму при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій, які б врахували зростаючі ризики, пов'язані з глобальним потеплінням.

89

До відзначення цієї дати працівники бібліотеки Тетяна МАЛУПІНСЬКА і Ольга МИХАЙЛИШИН підготували книжкову виставку на тему: «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

11

На виставці представлено підручники, навчальні посібники, законодавчі документи, збірники наукових конференцій, періодичні видання.

1213

Адміністрація коледжу висловлює вдячність організаторам зустрічі заступнику директора з адміністративно-господарської роботи Петру ЖОВНИЧУ, інженеру з Охорони праці Андрію ІЛЬЧЕНКУ, викладачу спеціальних електротехнічних дисциплін Петру Петровичу ЖОВНИЧУ та учасникам за активну участь у відзначенні цієї події і подальшу співпрацю.

Петро ЖОВНИЧ,
викладач спеціальних електротехнічних дисциплін

 

 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація