Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виховна година «Історія рідного краю»

Виховна година «Історія рідного краю»

“Україна — це той край, де кожен кущ, кожна річка має свою легенду.”
Т.Г. Шевченко

В понеділок 29.04.2024 р. в групі Ат-11Б відбулась виховна година на тему: «Історія рідного краю».

Розуміння історії свого рідного краю є ключовим аспектом культурної спадщини нації. Дослідження минулого допомагає схопити еволюцію сучасного соціального, економічного та політичного середовища. Поглиблене знання історії рідного краю сприяє вихованню патріотизму та формуванню національної свідомості серед громадян. Історія не лише фіксує події минулого, але і є важливим джерелом для сучасності.

  • Вивчення минулого допомагає зрозуміти формування сучасного соціального, економічного та політичного контексту:
  • Розуміння походження та ідентичності: вивчення історії допомагає з'ясувати наші корені та національну ідентичність, що сприяє формуванню патріотизму та гордості за країну.
  • Уроки минулого: історія надає нам можливість вчитися на помилках та успіхах минулих поколінь, що допомагає уникнути повторення помилок та сприяє розвитку суспільства.
  • Політична та соціальна свідомість: знання історії допомагає краще розуміти сучасні політичні та соціальні процеси, що дозволяє аналізувати наслідки різних рішень та приймати обґрунтовані рішення.
  • Культурна спадщина: історія впливає на культуру, мистецтво, літературу та традиції, і її вивчення сприяє збереженню цієї спадщини та передачі її майбутнім поколінням.
  • Економічний розвиток: знання історії допомагає розуміти, які економічні моделі працювали в минулому, що допомагає прогнозувати можливі наслідки та впливає на розвиток сучасної економіки.

Отже, історія є не лише сукупністю фактів, але й ключовим інструментом для розуміння сучасного світу та прийняття обґрунтованих рішень.

123

45

Метою цієї зустрічі було не лише наведення фактів про історію рідного краю, а й підкреслення важливості історичних, культурних та економічних аспектів розвитку громад, де мешкають студенти. Тож студенти ділились інформацією про свої територіальні громади, історією виникнення міст і селищ, де вони проживають, виробничу та соціальну інфраструктуру і, взагалі, веселими моментами із свого життя.

Такі зустрічі сприяють розвитку в студентів почуття патріотизму щодо їхнього рідного краю і зацікавленості у справах місцевих громад. Виховати у них розуміння важливості рідного краю, готовність сприяти його розвитку та брати активну участь у громадському житті. Патріотичне виховання є важливим фактором для формування високої свідомості, відданості та любові до Батьківщини.

Ігор ФЛЬОНЦ,
завідувач кафедри автомобільного транспорту

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація