Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Чорнобиль – біль наш одвічний

Чорнобиль – біль наш одвічний

25 квітня 2024 року студенти групи Аі-11 прийняли участь у тематичній виховній годині «Чорнобиль – біль наш одвічний», присвяченій пам’яті жертв та постраждалих від Чорнобильської трагедії, яку провела викладачка циклової комісії природничих дисциплін Людмила Дворська.

6

2345

Студенти І курсу дізналися про жахливі наслідки екологічно-соціальної катастрофи, спричиненої вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку, усвідомили, що трагедія, спричинена вибухом, не має аналогів за обсягом забруднення довкілля, негативного впливу на здоров'я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

1

26 квітня – це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.

Гіркі чорнобильські дзвони не змовкають ось уже 38 років. Ніхто не змирився з цією датою, ніхто не звикся з нею – ні в Україні, ані в цілому світі. Тривожні дзвони чорнобильської біди застерігають, нагадують про тих, кого катастрофа знищила відразу, і про тих, кого знищила згодом. Ліквідатори, переселенці, інваліди, дорослі й діти, навіть ті діти, які народилися після аварії – й досі п’ють гірку полинову чашу Чорнобиля.

За офіційними даними понад 3,5 мільйона людей фізично постраждали від цього лиха (насправді уражених Чорнобилем набагато більше). Матеріальних збитків у планетарному масштабі ніхто не обрахує, а моральні потрясіння людей того часу вже ніхто ніколи не компенсує…

Із кожної трагедії людство повинно винести урок на майбутнє, аби ніколи більше не зміг повторитись "Чорнобиль". Ми дедалі більше усвідомлюємо необхідність перетворення свого життя на безпечне, здорове та радісне. Нагальною потребою ХХІ ст. є формування такого способу життя, який склав би основу довготривалого ощадливого розвитку людства. Науково-технічний прогрес, нові технології самі по собі не здатні подолати загрозу екологічної катастрофи, що нависла над планетою. Потрібна нова філософія, нова політика, нові моральні зобов’язання кожної людини. Саме за такими принципами, на засадах  стійкого розвитку, ми намагається жити. Саме така філософія на сьогодні є стратегією виживання і безперервного прогресу цивілізації.

Людмила ДВОРСЬКА,
викладачка циклової комісії

природничих дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація