Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Круглий стіл  на тему: «Екологічна і біологічна безпека в умовах війни: реалії України»

Круглий стіл на тему: «Екологічна і біологічна безпека в умовах війни: реалії України»

Військові конфлікти є однією з найбільш серйозних причин погіршення стану і деградації навколишнього природного середовища. У зв’язку з ситуацією, яка склалась в нашій державі, вдосконалення системи забезпечення екологічної безпеки повинно стати одним із пріоритетних напрямів державної політики в умовах трансформаційних процесів в економіці та державному управлінні.

Війна, якими не були б її причини, приносить невимовні жахи для цивільного населення і може протягом лічених хвилин знищити те, що іноді було створено цілими поколіннями. Крім людських страждань, що завдає війна, вона також веде до руйнування навколишнього середовища.

Сьогодні це питання екологічної безпеки та спільного майбутнього, оскільки, воєнний конфлікт, будь-який, не має локального характеру, коли йдеться про довкілля. Екосистеми не можна розділити умовними кордонами, просто намалювавши їх на карті. Якщо руйнується природна рівновага в одній геолокації, це обов’язково відчуває інша.

Саме тому, викладачі циклової комісії природничих дисциплін Ірина Соколовська та Оксана Олійник, разом з студентами груп Ео-21 і Сп-21, провели круглий стіл на тему: «Екологічна і біологічна безпека в умовах війни: реалії України».

234

56

Студенти виступили з цікавими і змістовними доповідями в яких звернули увагу на забрудненні атмосферного повітря, водних ресурсів, грунтів, внаслідок проведення воєнних дій на території нашої держави. Ще однією серйозною екологічною проблемою в Україні під час війни стало знищення лісів і місць проживання диких тварин. Постійні бомбардування та обстріли лісів завдали значної шкоди екосистемі, і багато видів рослин і тварин були змушені покинути свої домівки, а це значною мірою вплинуло на біорізноманіття регіонів.

Також учасники круглого столу представили міжнародний досвід подолання шкоди, завданої військовими діями в минулому та обговорили плани відновлення навколишнього середовища і відбудови країни, базуючись на принципах сталого розвитку.

Ірина Соколовська,
викладачка циклової комісії природничих дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація