Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Участь в науково-методичному семінарі  «Школа педагогічної майстерності»

Участь в науково-методичному семінарі «Школа педагогічної майстерності»

13 вересня 2023 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України у змішаному форматі (очно-дистанційному), відбувся науково-методичний семінар «Школа педагогічної майстерності», для науково-педагогічних працівників зі стажем роботи до 3-ох років. В заході взяли участь молоді педагоги коледжу, яким важливо отримати нові знання та посилити теоретичні та практичні навики педагогічної підготовки у професійній діяльності.

Науково-методичний семінар проведений з метою підвищення якості освітнього процесу у 2023-2024 навчальному році, посилити педагогічну підготовку молодих фахівців, ознайомити учасників з передовим педагогічним досвідом, налагодити співпрацю науково-педагогічних працівників у справі гуманізації і гуманітаризації професійної підготовки  студентів НУБіП України в умовах воєнного стану.

Із вітальним словом, виступив ректор НУБіП України, академік НАПН України, академік НААН України, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки Ніколаєнко Станіслав Миколайович. У своїй доповіді Він підкреслив сутність функціонування і навчання в нових політичних, соціальних та культурних реаліях життя, а зокрема в умовах воєнного стану. Звернув особливу увагу на покращенні та інтеграції освітньої діяльності університету з метою підвищення його рейтингу не лише у межах України, але й на міжнародній арені закладів освіти.

12

Не менш важливими та цікавими були доповіді усіх представників робочої групи науково-методичного семінару.

Рудик Ярослав Михайлович, начальник навчального відділу, кандидат педагогічних наук, доцент, ознайомив науково-педагогічних працівників з особливостями організації освітнього процесу у форматі змішаного навчання. Ознайомив з документами, що регламентують організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану, розкрив можливості для реалізації змішаного навчання та на практичних прикладах, допоміг якісно та чітко пояснити як навчати студентів в умовах сьогодення.

Осадченко Інна Іванівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації, ознайомила науково-педагогічних працівників з інноваційними формами та методами навчання  під час війни.

Мартинюк Ірина Анатоліївна, виконувач обов’язків завідувача кафедри психологічних наук, доцент говорила про активність студентів, що забезпечує адаптивність в умовах війни, запропонувала шляхи підтримки психічного здоров’я здобувачів.

Омельченко Людмила Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології, розкрила сутність поняття «стресостійкості», надала практичні поради взаємодії «викладач-студент» в умовах стресових ситуацій, надала практичні поради молодим педагогам щодо збереження психічного здоров’я.

Базелюк Василь Григорович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри управління та освітніх технологій розкрив сутність і структуру поняття «професійна компетентність викладача», надав практичні поради щодо реалізації компетентності в умовах воєнного стану, а також розкрив шляхи і засоби досягнення освітніх цілей, що забезпечує підвищення якості освітнього процесу.

Дудник Юрій Ігорович, асистент кафедри психології, аспірант за спеціальністю 053 «Психологія» обґрунтував напрями удосконалення освітнього процесу у закладах вищої освіти в умовах воєнного та повоєнного стану у країні, окреслив основні напрями оптимізації навчальної діяльності студентів у воєнний та повоєнний час.

20230917 231536

Інформація, яку отримали молоді педагоги, є неоціненним досвідом і знаннями, які в професійній діяльності будуть допомогою. Навчальна діяльність молодого викладача, була зосереджена на інші умови праці у той час коли вони здобували освіту, але жахлива реальність сьогодення, спонукає отримувати додатковий досвід у роботі, потребує розвитку не лише педагогічних навиків, але й отримання психологічних знань у науково-педагогічній діяльності.

Щиро вдячні організаторам, колективу Національного університету біоресурсів та природокористування України за високо організований рівень науково-методичного семінару та спікерам за змістовні, цікаві, теоретичні знання, вичерпні доповіді та практичні поради.

Дякуємо за співпрацю!

Уляна ДИНЯ

викладачка циклової комісії інженерних та аграрних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація