Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виховна година «Квантовий стрибок Тараса Шевченка»

Виховна година «Квантовий стрибок Тараса Шевченка»

Ми звикли вважати (дехто іронічно, а більшість – всерйоз), що хліб, вишиванка, калина, гопак і пісня символічно трактують нашу українську ідентичність. Від них вже рукою подати до культурного коду нації – Тараса Шевченка. Його продовжують згадувати і цитувати в часи сум’яття та непевності (тобто регулярно), хоч за двісті років він з живого артиста-авантюриста перетворився на ідеологічний пам’ятник боротьби з недолею.

Проєкт «Квантовий стрибок Шевченка» – це сплав вільнодумства та науки, це спроба осучаснити старе та архівувати популярні культурні образи. Це мандрівка у часі, просторі, вимірі з українським Вергілієм – Тарасом Григоровичем, це незабутній «тріп», де глядач бере на себе роль самого Шевченка.

4

97

 

Студенти групи К-11 разом з викладачкою інформатики Оксаною Лещишин переглянули виставку, яка демонструє ілюстрації еклектичних зустрічей Тараса Шевченка з героями/персонажами глобалізованого світу масової культури. Кожна ілюстрація, кожна зустріч – квантовий стрибок у тіло і свідомість Іншого. Хто з них чужий, а хто свій і що чекає Шевченка у наступному стрибку-перевтіленні? Виставка Олександра Грєхова викликала неабиякий резонанс в українському суспільстві. Адже вона пропонує нам знайти Кобзаря у собі.

3

652

Наступні нейромережі з якими познайомились студенти – це Чат-бот «Тарас Григорович». Це запрограмований бот, який за допомогою принципів штучного інтелекту прогнозує ваші відповіді та генерує відповіді на ваші запитання. Почули голос Кобзаря, який відтворила інша нейромережа. Побачили можливості нейромережі, як вони вміють оживити будь який малюнок.

Складно згадати, коли останнього разу так багато говорили про Тараса Григоровича за межами літературознавчих кіл. Сьогодні він – зірка номер один, і це найліпше, що могло з ним статися. Шевченко в першу чергу був народним героєм, і бронзовіти йому аж ніяк не можна.

Пройти тестування КвантовийстрибокШевченказнайдітьпоета у собі можна за покликанням https://nachasi.com/creative/2019/03/07/kvantovyj-strybok-shevchenka-test/

Бажаю успіхів! 

Мирного неба і якнайскорішої нашої перемоги!

Оксана Лещишин,
завідувачка навчально-методичного кабінету

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація