Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
«Герої не вмирають!»: XL Міжнародний фестиваль «Голосіївська весна» і творчий звіт колективів художньої самодіяльності  у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»

«Герої не вмирають!»: XL Міжнародний фестиваль «Голосіївська весна» і творчий звіт колективів художньої самодіяльності у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»

О, як же хочеться весни!
І байдуже: з дощем, чи з вітром,
Аби щоб тільки без війни,
Щоб тільки не вмирали діти!   
Наталія Паснак (Мельник)

«Герої не вмирають!» – лунало зі сцени актової зали гасло, що ниткою барви крові прошило творчий звіт колективів художньої самодіяльності ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України», котрий відбувся 28 березня.

Важливо пам’ятати загиблих, та про потреби і постійну підтримки Збройних сил України, усіх захисників, мужніх жінок і чоловіків, які щохвилини боронять нашу державу від російського агресора, не можна забувати. Саме тому наш захід благодійний: кожен мав можливість долучитися до збору в скарбничку для перемоги.

2

«Серед темряви і забуття, серед часу й простору, вічно живуть ті, хто завойовував серця своїми вчинками, ті, хто залишили слід у пам’яті поколінь...» – розпочав дійство ведучий Василь Лещук після хвилина мовчання.

12

На сцену виходять персонажі з різних епох історії і мистецького життя України – на екрані мерехтить відеоряд з обличчями бережанців-героїв російсько-української війни… Цей діалог поколінь відбувся як настанова для всіх присутніх: студентів, викладачів і гостей.

Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

20

Ведуча Людмила Кулібаба в образі дівчини-України виконала пісню «Моїй Україні». Герої дають нам силу й мужність. Вони – Україна, яку ніколи й нікому не перемогти!

Державним гімном розпочалася наступна частина щорічного урочистого відкриття фестивалю «Голосіївська весна» - 2024 та творчого звіту колективів художньої самодіяльності Бережанського фахового коледжу. Ведучий представив почесне журі, у складі якого були:

  • Світлана Пилипишин (директорка ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»);
  • Ігор Козловський (методист навчально-методичного центру, член національної спілки хореографів України);
  • Галина Лещишин (директорка Будинку культури Бережанської міської ради Тернопільської області);
  • Олена Мельничук (начальниця відділу культури, туризму та релігій Бережанської міської ради Тернопільської області);
  • Ірина Лещик (методистка Ради директорів ЗФПО Тернопільської області);
  • Степан Мацик (методист навчально-методичного центру, член національної спілки хореографів України).

30

Захоплива подорож в царину вітчизняної культури розпочалася з дефіле українського вбрання «Вишивана сила» студентів, що було не лише демонструванням строкатої вишиванки, а й реконструкція українського «театру моди», втілення традицій, історії та національної гідності, відображення нашої ідентичності.

13

Незабутнє враження справила пісня «Хай буде весна» у виконанні вокального жіночого тріо викладачів коледжу «Бережаночки» (Анна Юдіна, Маріанна Михайлишин, Наталія Юрчишин).

9113435

56

Продовжували вражати присутніх студенти-вокалісти (керівник Роман Видиш), нанизуючи пісню за піснею в строкату низку: «Тривога» (Анастасія Глубіш, ІІ курс); «Не твоя війна» (вокальний ансамбль дівчат «Файнички»); «Галичина» (Олександр Процик, І курс); «Мить» (Анастасія Юськів, ІІ курс); «Лелека» ( дует Соломії Бабич та Вікторії Кукурудзи, ІІ курс); «Я твоя зброя» (Катерина Свірська, І курс); «У мене немає дому» (Вероніка  Мручок, І курс).

22

Окрасою вокального дійства стала пісня «Балада про повстанців» в акапельному виконанні чоловічого квартету (Сергій Штогрин, Петро Жовнич, Зиновій Головацький, Михайло Атаманчук).

10

«Її скрипка – це не лише інструмент, це чарівний місточок, який переносить нас у світ неповторних емоцій. Її музика – це розмова з небесами, де відбиваються наші надії, мрії і почуття», – такими словами супроводили ведучі на виступ Вікторію Кукурудзу, студентку ІІ курсу, з номером «Магія скрипки».

 

31

16

А який звіт колективів художньої самодіяльності без виступу  танцювальних колективів? «Обіцяй повернутись з війни» – ніжний вальс виконали вихованці Христини Антонів, хореографічний колектив студентів «Насолода». Шалений заряд оптимізму гості  отримали від композиції «Полька перемоги».

78

Зустріли оплесками хореографічний колектив викладачів коледжу «Візаві»: композиція «Плакуча гітара».

15

1428

Багатоголоссям у фіналі зазвучав студентський ансамбль народної пісні (керівник Дмитро Загородній): щемка «Запалю свічу» та урочиста і сильна «Козацькому роду нема переводу». Солістки: Анастасія Пришляк та Олена Ковальчук.

27

Дійство дійшло до логічного завершення. Емоції вгамувати вдавалося ледь-ледь… Ігор Козловський, голова журі, звернувся зі словами вдячності до всіх: студентів, що вражали своїми талантами, і тих, хто гаряче підтримували в партері; «успішній та інноваційній» директорці з викладацьким колективом; керівникам художньої самодіяльності, відзначивши прогрес кожного з них; чарівній ведучій Людмилі Кулібабі та її партнеру по сцені Василю Лещуку; заступниці директорки з виховної роботи Галині Процик як сценаристці й постановниці свята і всім, хто втілив естетику сцени і технічний супровід.

29

Директорка ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»  Світлана Пилипишин від усього серця подякувала гостям за підтримку добрим словом і донатом для ЗСУ, поважному журі за фаховість в оцінюванні, художнім керівникам за працю протягом року. Віримо в перемогу України. Україна буде жити!

24251

Поділилися враженнями від дійства і словами подяки Олена Мельничук (начальниця відділу культури, туризму та релігій Бережанської міської ради Тернопільської області) та заступник мера м. Бережани з гуманітарних питань Степан Кухарук, який вручив директорці коледжу Подяку за виховання інтелектуально розвиненої і талановитої генерації молоді України та вагомий внесок у розвиток молодіжних освітніх проєктів.

39

3233363840

4142

У центрі уваги ще і виставка декоративно-прикладного мистецтва. Від витончених керамічних ваз до вишуканих текстильних виробів – кожен експонат мовить своєю унікальністю й виражає талант його творця. Завдяки такій виставці Бережанський фаховий коледж стає центром, де можна насолоджуватися не лише творчими досягненнями здобувачів освіти, але й відчувати близькість до рукодільницької традиції, яка дарує нам красу і натхнення.

Вірте, люди, у дива,
Бо без віри все марніє!
Вірте в силу відчуття,
Бо без нього все чорніє!
Вірте кожної хвилини
У любов і у життя,
У безсмертність України -
Іншої у нас нема.
Оксана Зборівська,
викладачка циклової комісії  гуманітарних дисциплін
 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація