Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A

16 ЖОВТНЯ — міжнародний ДЕНЬ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

7

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо». За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40% з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.

Щорічно 16 жовтня відзначається «Всесвітній день здoрoвoгo харчування», його мета - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Саме тому викладачі циклової комісії природничих дисциплін Соколовська І.Я. і Олійник О.М. разом з студентами груп Сп-11М і А-11М провели виховний захід присвячений цьому дню.

13

Те, що фаст-фуд (швидка їжа) шкідливий, знає кожна друга людина на землі, але чомусь все одно продовжує вживати його в пунктах громадського харчування, не шкодуючи свій організм і годуючи його всім підряд.

Ще страшніше, коли вживає фаст-фуд підліток, чий організм розвиватися. До такого стресу від зайвих калорій і шкідливої ​​їжі молодий організм не те що не звик, а навіть не був знайомий з ними раніше.

У їжі швидкого приготування майже немає натуральних і корисних речовин для організму, зате присутня велика кількість різноманітних ароматизаторів, барвників, добавок, підсилювачів смаку і запаху.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), близько 177 млн. дітей у світі мають справу із захворюваннями, тим чи іншим чином пов'язаними з надмірною вагою і фаст-фудами. Таким чином, ВООЗ прогнозує, що вже до 2025 року з проблемою ожиріння матимуть справу приблизно 2,3 мільярда людей віку від 15 років.

Тоді, як здорове харчування — це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя.

Крім того, кожні сніданок, обід і вечеря у сімейному колі є важливими кроками до зміцнення зв’язку між членами родини.

Зараз дедалі більше свідомих українців прагне споживати здорову їжу: ретельно вивчає інформацію про склад продуктів і готує вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру.

Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від швидкого харчування і ви істотно зміните своє життя на краще!

Соколовська І.Я., Олійник О.М.
викладачі циклової комісії природничих дисицплін

25

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація