Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Кожен народ має свої традиції, історію, пам’ять. Минуло багато років від часу тієї страшної трагедії Голодомору 1932-1933 років. Ця тема не може бути байдужою для кожного з нас.

Кажуть, що час лікує душевні рани. Але рану в серці України, пов’язану з Голодомором 1932-1933 років, загоїти неможливо. Вона завжди нагадуватиме про те, як у людей відбирали хліб, забирали все, чим можна було підтримувати життя.

54967810113

З метою вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу 25 листопада у читальному залі бібліотеки відбувся урок-реквієм “З присвятою замордованим голодом”, підготовлений викладачкою української мови та літератури Ганною П’ЄНТАК та завідувачкою бібліотеки Ольгою МИХАЙЛИШИН. Поетичний супровід та спогади очевидців підготовили студенти групи Е-21М: Ліза МЕТЕЛЬСЬКА, Олег СОРОКА, Богдан МИСІВ, Сергій ХАЛУПА, Олександр ЛЮБОВИЦЬКИЙ, Денис ЖЕНЧАК та Володимир САДІВНИК.

Присутні на заході переглянули сторінки кінохроніки про ці страшні події, про причини та наслідки трагедії, про статистику людських втрат та про тих, хто говорив і писав про Голодомор, ушанувавши всіх невинно замордованих хвилиною скорботи.

Вшановуючи пам’ять жертв голодомору українського народу в читальній залі бібліотеки відбулася  презентація книжкової виставки-пам'яті  «Голодомор. Помста за свободу».

2

Сьогодні, коли від початку голодомору минуло десятки років, ми не маємо права забувати народне слово правди і довічного прокляття, послане на голови катам. На десятиліття можна засекретити архіви. Та з пам’яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду. Правду про страшні події. Це наша історія, і ми повинні знати і пам’ятати її.                                                  

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація