SEPARATED SUBDIVISION OF
NATIONAL UNIVERSITY OF LIFE AND ENVIRONMENTAL SCIENCES OF UKRAINE
BEREZHANY PROFESSIONAL COLLEGE
A
A
A
Зустріч з цікавими людьми…

Зустріч з цікавими людьми…

В рамках тижня циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін, викладачем Богданом БІЛИКОМ, організовано «Зустріч з цікавими людьми…», а саме з Любомиром КУЗЯКОМ, керівником гуртка «Радіокеровані літаючі моделі» Центру дитячої та юнацької творчості, м.Бережани. Тема зустрічі: «Безпілотний  літальний апарат, як бойова одиниця, дослідник та помічник».

В умовах повномасштабного вторгнення з боку російського агресора, корисним та повчальним є оволодіння навиками керування безпілотними літальними апаратами (БПЛА).

245678931011

БПЛА застосовуються для вирішення широкого спектру цивільних та військових завдань: моніторинг, зйомка та картографування місцевості в наукових цілях, доставка пошти та інших вантажів, надання допомоги у надзвичайних ситуаціях, будівництві, енергетиці тощо.

Основною перевагою БПЛА, в порівнянні з пілотними апаратами, є істотно менша вартість їх створення та експлуатації, а також важливим фактором є те, що оператор бойового БПЛА не ризикує своїм життям на відміну від пілота, наприклад, бойового літака.

Викладачі  та студенти циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін з задоволенням провели час в спеціалізованій лабораторії для конструювання та випробування БПЛА, маючи можливість ознайомитись з видами та класами дронів, їх призначенням та будовою, а  також потренуватись на тренажерах.

Як кажуть «Краще один раз спробувати, ніж сто разів побачити».

 Надія ОБЕРСЬКА,
голова циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін