Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Організація Об’єднаних Націй: історія і сучасність

Організація Об’єднаних Націй: історія і сучасність

78 років тому почала роботу Організація Об’єднаних Націй, створена передусім для підтримки міжнародного миру та безпеки. Україна, як одна із засновниць організації, була і є сьогодні, активним учасником у її діяльності.

23 жовтня студенти груп Ео-11 і Ср-11 взяли участь у круглому столі на тему: «Організація Об’єднаних Націй: історія і сучасність», присвяченому річниці утворення організації.

Термін «Організація Об’єднаних Націй», запропонований президентом США Франкліном Д. Рузвельтом, був вперше офіційно використаний 1 січня 1942 року, коли представники 26 держав підписали Декларацію Об’єднаних Націй і зобов’язалися від імені урядів сприяти утворенню системи загальної безпеки та активізації процесу роззброєння. Здобувачі освіти Островська Маріанна і Сапригіна Олена у своїх доповідях висвітлили історію створення ООН.

Система і структура ООН, а також закріплені Статутом повноваження її органів забезпечують виконання завдань у всіх сферах діяльності організації. Бойчак Вікторія і Папа Уляна розкрили функції та повноваження головних органів ООН.

Статут Організації Об’єднаних Націй передбачає можливість створення розгалуженої структури допоміжних органів ООН, про діяльність яких доповіла  Пономарьова Вікторія.

На сьогоднішній день діяльність Організації Об’єднаних Націй охоплює широке коло найактуальніших проблем сучасності, які у своїй доповіді проаналізувала Запоточна Ірина.

Рубльовська Юлія і Мороз Ангеліна висвітлили роботу дипломатичної служби України, яка активно використовує всі можливі політико-дипломатичні заходи у рамках міжнародних організацій з метою відсічі повномасштабної збройної агресії росії. Про підтримку біженців і внутрішньо переміщених осіб доповіла Федоренко Анна.

Питання гендерної нерівності у діяльності ООН порушила у своєму виступі Загнійна Софія.

Між учасниками круглого столу відбулася цікава дискусія, щодо ефективності діяльності ООН. Найбільш ефективною, на думку здобувачів освіти, ООН є в гуманітарних питаннях та діяльності, що пов’язана з моніторингом, статистичними розрахунками, продовольчою безпекою, а  найменш ефективним є питання, пов’язані із безпекою.

24593126781011

Віра Орейда,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація