Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Творчість Іоана Пфістера – нетлінна мистецька сторінка Бережан

Творчість Іоана Пфістера – нетлінна мистецька сторінка Бережан

Цей рік для Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани проходить під знаком скульптора Іоана Пфістера, що є одним із найвидатніших та найталановитіших скульпторів кінця XVI – першої половини XVII ст. Його прагнення самовдосконалення, невпинний пошук форм для вираження своїх ідей та задумів, експерименти з матеріалами, поєднання з досягненнями західного мистецтва сформували унікальний талант, що поєднав ознаки ренесансу та маньєризму. Останній та найвагоміший період творчої діяльності Іоана Пфістера пройшов у Бережанах, завдяки чому наше місто стало «єдиним поза Львовом» самостійним осередком скульптури.

14 листопада ДІАЗ у м. Бережани репрезентував проєкт «PFISTER ART: Бережанська спадщина», реалізований за підтримки Українського культурного фонду, у Бережанах – місті, де Пфістер творив і де проживав скульптор до кінця своїх днів, і, звичайно ж, у замку Синявських – місці, яке зберегло його мистецькі карби. Реалізований проєкт направлений на збереження культурної спадщини з використанням інноваційних підходів та спрямований на безбар’єрність для людей з різними формами інвалідності.

234567

Директорка Бережанського фахового коледжу Світлана ПИЛИПИШИН і заступниця директора з виховної роботи Галина ПРОЦИК теж відвідали захід. Неабияке враження справили на присутніх 3D-візуалізація західної частини Троїцького замкового костелуXVII ст., оздобленої Іоаном Пфістером,  3D-моделі п’яти алегоричних скульптур Іоана Пфістера із надгробку Адама Синявського та багато іншого.

Колектив ДІАЗ у м. Бережани щиро дякує усім, хто сприяв та долучався до реалізації проєкту «PFISTER ART: Бережанська спадщина», зокрема і ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» – «за позитивний відгук, постійну підтримку та вдячний погляд, який нас мотивує», – написала на своїй сторінці у Facebook директорка ДІАЗ у м. Бережани Ірина МИГОВИЧ. Ми ж щиро дякуємо пані Ірині та всьому колективу за запрошення нас на їхні заходи, презентації і як глядачів, і як безпосередніх учасників та зичимо безліч успішних проєктів попереду!

Світлана Пилипишин,
директорка коледжу;
Галина Процик,
заступниця директора з виховної роботи

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація