Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Засідання Школи молодого педагога

Засідання Школи молодого педагога

Перші кроки завжди найважчі
Р. Тагор

Зв'язок поколінь та невидиме мереживо долі нашої альма-матер складають викладачі, і нема в цьому сенсі віку, статусу, особистих вподобань, адже всіх поєднує єдина благородна справа й високе покликання педагога. Професійне становлення молодого викладача – це складний динамічний шлях досконалого освоєння професії та оволодіння педагогічною майстерністю.

Сприяти цьому процесу, розвивати професійний потенціал спеціаліста-початківця – одне з основних завдань Школи молодого педагога, яка працює в коледжі впродовж дев’яти років. За цей час у Школі накопичено багатий позитивний досвід роботи з молодими фахівцями. Перш за все ми привітно зустрічаємо їх у колективі.


20151413

І в цьому навчальному році перше засідання Школи, яке відбулося 09 жовтня, розпочалося зі знайомства та представлення молодих педагогів, котрі поповнили педагогічний колектив нашого коледжу. Засідання проходило у формі педагогічної студії. Молоді викладачі Андрій ГАРАС, Людмила КУЛІБАБА, Уляна ДИНЯ, Андрій ІЛЬЧЕНКО цікаво й оригінально розповіли про себе, свої захоплення, озвучили свої мрії, сподівання. Усі четверо брали участь у науково-методичному семінарі «Школа педагогічної майстерності», що пройшов 13 вересня 2023 року на базі НУБіП України. Отож, «вступити» до Школи педагогічної майстерності коледжу і репрезентувати своє бачення майбутньої педагогічної діяльності їм було зовсім нескладно.

6

Відкритий діалог з молодими викладачами дав змогу переконатися, що педагогічна спільнота коледжу поповнилася здібними, креативними людьми, які завдяки наполегливій праці зможуть впевнено досягти вершин педагогічної майстерності.

192

Згідно з рішенням циклових комісій за молодими спеціалістами було закріплено педагогів-наставників з числа досвідчених викладачів-методистів коледжу: Світлану КУЦУ, Франю ЧУМАРНУ, Наталію ЮРЧИШИН, Володимира ГАХОВСЬКОГО. Вони будуть для них своєрідною службою підтримки із різних питань: підготовки до занять, взаємодії зі здобувачами освіти, впровадження інновацій.

Наступним питанням порядку денного засідання були виступи-звіти молодих слухачів Школи Ірини МИЩИШИН та Пера ЖОВНИЧА, які розповіли про свої перші успіхи та невдачі, труднощі та здобутки. Адже не секрет, що від того, як пройдуть перші кроки діяльності педагога-початківця, залежить якісний склад педагогічних кадрів, результативність освітнього процесу.

11101612

Про свою роботу з Іриною МИЩИШИН та Петром ЖОВНИЧЕМ прозвітували їх педагоги-наставники Богдан БІЛИК та Надія ОБЕРСЬКА.

17

Надзвичайно цікавим був виступ викладачки циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Уляни ДУДКИ з темою «Мотивація до професійного самовдосконалення». Викладачка розповіла про свої педагогічні досягнення, а також наголосила, що успішний сучасний педагог – достатньо незалежний у судженнях і педагогічних рішеннях, працює в постійному партнерстві з іншими педагогами, ділиться досвідом, учиться у старших колег і підтримує молодших.

18

У роботі засідання Школи взяли участь представники дирекції коледжу. Світлана ПИЛИПИШИН, директорка коледжу, звернулась до молодих педагогів з теплими словами підтримки і наголосила, що складовими успішної діяльності педагога є не лише фахові знання, а, в першу чергу, любов до дітей, та побажала їм впевненості й віри у власні сили. Тож, хай вони стануть визначальними у професійній роботі наших викладачів.

Підбиваючи підсумки засідання, усі присутні погодились зі словами нашого великого педагога Василя СУХОМЛИНСЬКОГО: «Молодий спеціаліст стає хорошим учителем, перш за все, завдяки творчій праці педагогічного колективу».

Олександра БОЙКО,
завідувачка навчально-методичної лабораторії
7398

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація