Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Про роботу педагогічної ради коледжу

Про роботу педагогічної ради коледжу

 21 вересня відбулось друге у цьому навчальному році засідання педагогічної ради коледжу.

Традиційно засідання розпочалося з привітань. Директорка Світлана ПИЛИПИШИН вручила Грамоту Тернопільської облради з нагоди Дня Незалежності України  за активну громадську позицію та патріотизм працівникам коледжу: Наталії ЮРЧИШИН, Ользі ЯКИМОВИЧ, Надії ОБЕРСЬКІЙ, Галині ПАНЬКІВ і Галині ГАЛАНДЖІЙ. Ще раз із приємністю згадала про Артема Куйбіду, студента IV курсу спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія, котрому призначено іменну академічну стипендію Верховної Ради України на 2023/2024 навчальний рік.

світлина 2світлина 3світлина 4світлина 5

Далі відповідно до порядку денного директорка Світлана ПИЛИПИШИН підсумувала роботу коледжу протягом першого місяця нового навчального року та розповіла про очікувані системні зміни в освіті та ключові завдання МОН України. Зокрема, йшлося про переосмислення ролі й завдань коледжів та університетів в розвитку держави та суспільства. Особливу увагу доповідачка акцентував на актуальних законопроєктах, на модернізації освітніх програм, на стані справ щодо діяльності ЗФПО. Окремо зупинилася директорка на результатах громадського обговорення проєкту  Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», суть якої в тому, щоб гармонізувати класифікацію галузей знань і спеціальностей, яку застосовують в Україні з Міжнародною стандартною класифікацією освіти, що використовують в ЄС та більшості країн світу для ведення державної статистики. Також ознайомила з проєктом Закону України щодо модернізації мережі закладів вищої освіти.

Доповідачка далі зазначила, що протягом місяця в коледжі проведені різноманітні заходи, в яких взяли участь працівники та студенти, інформація про що завжди висвітлена на сайті коледжу. Важливими здобутками стали старт роботи щодо акредитації спеціальності 274 Автомобільний транспорт, вибори голови Студентської організації коледжу, участь у роботі Школи молодих викладачів, перші відкриті заняття 2023-2024н.р. Далі коледж готується до Дня відкритих дверей, до благодійної ярмарки зі збором для ЗСУ тощо. «Вірмо у краще. Ми відповідальні за тих дітей, які прийшли до нас на навчання», – цими оптимістичними словами Світлана ПИЛИПИШИН закінчила виступ.

Наступна доповідачка – завідувачка навчально-методичного кабінету  Оксана ЛЕЩИШИН  ознайомила членів педради з особливостями та порядком проходження атестації в 2023-2024н.р. відповідно до Положення про атестацію педпрацівників (Наказ МОН від 09.09.2022 №805), що набуло чинності з 1 вересня цього року.

Далі завідувачка навчально-методичного кабінету Оксана ЛЕЩИШИН подала на розгляд і аналіз «Положення про порядок визначення академічної різниці, її складання та перезарахування/зарахування навчальних дисциплін», запропонувала затвердити. Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

На порядку денному також було затвердження «Положення про організацію освітнього процесу ВСП «Бережанський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України». Шляхом голосування рішення також прийнято одноголосно «за».

світлина 6світлина 7світлина 8світлина 9

Наступною виступила завідувачка навчально-методичної лабораторії Олександра БОЙКО, яка ознайомила присутніх з результатами реалізації у 2023 році Пілотного проєкту щодо вивчення (моніторингу) якості освіти у закладах фахової передвищої освіти. В анкетуванні Державної служби якості освіти України взяли участь 56 закладів аграрних спеціальностей. За результатами опитування виявлено найпоширеніші проблеми, визначено освітні втрати та розроблено короткі рекомендації щодо перспективи подолання і компенсації втрат.

У різному виступив заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО. Доповідач проаналізував електронні курси навчальних дисциплін на платформі Moodle, зокрема зі спеціальності 274 Автомобільний транспорт, і наголосив на необхідності вдосконалення їх.

Далі Олег КАЛАТАЛО запропонував на розгляд педагогічної ради клопотання ПП щодо затвердження курсів підвищення кваліфікації із вказаною кількістю годин та кредитів: Ірині ДМИТРІВ, Світлані ПИЛИПИШИН і Василеві ФУРДЕЮ. Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

Далі в різному Петро ЖОВНИЧ, заступник директора з адміністративно-господарської роботи, відзвітував про стан пожежної безпеки в коледжі, наголосив на важливості безпечного освітнього середовища для здобувачів освіти, дотримання правил техніки безпеки під час навчання, а також на важливості негайного реагування на зауваження працівників ДСНС після практичного тренування щодо цивільного захисту з метою напрацювання навиків евакуації учасників освітнього процесу при виникненні пожежі.

світлина 10

Оксана ЗБОРІВСЬКА, викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація