Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Студентство – рушійна сила змін та реформ у країні: чергове засідання старостату академічних груп Бережанського фахового коледжу

Студентство – рушійна сила змін та реформ у країні: чергове засідання старостату академічних груп Бережанського фахового коледжу

01 травня в Бережанському фаховому коледжі НУБіП України відбулася зустріч зі старостами академічних груп, на якій були присутні представники адміністрації та структурних підрозділів коледжу. Захід організували для того, аби  окреслити важливість та відповідальність функцій старости академічної групи не лише в організації освітнього процесу, а й в організації студентського середовища коледжу.

2

Зустріч розпочалася з вітального слова директорки Світлани ПИЛИПИШИН, яка наголосила на вагомій ролі адміністрації та викладачів у забезпеченні освітнього процесу та важливості відповідального ставлення молоді не лише до навчання, але й до волонтерської роботи. Очільниця закладу щиро висловила  вдячність усім здобувачам освіти, хто знаходить у собі силу, відвагу здійснювати добрі справи, хто ніколи не залишається осторонь, хто завжди зголошується на усі прохання. «Ви завжди з нами і показуєте нам, дорослим, свій хороший приклад!» - зазначила директорка. Зустріч надала можливість присутнім отримати відповіді на основні запитання щодо навчання, а саме: іспитів, академічної та соціальної стипендій, соціальних пільг, якими можуть скористатися студенти, а також налагодження зон відпочинку, харчування та ін. Директорка запевнила студентів, що коледж і надалі вирішуватиме усі поточні питання, у тому числі й проблемні. 

3

Про організацію освітнього процесу в коледжі розповів заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО. Він акцентував увагу на особливостях організації освітнього процесу, зокрема про надання якісних освітніх послуг, рівних умов доступу до освіти, безпечному освітньому середовищі, навчанні осіб з особливими освітніми потребами, партнерстві учасників освітнього процесу та академічній доброчесності. «Для забезпечення якості освітньої діяльності та якості освіти проводиться робота щодо дотримання сукупності етичних принципів та визначених законом правил, які визначають засади академічної доброчесності», - зауважив спікер. Зокрема, торкнувся проблем формальної, неформальної та інформальної освіти.

4

Пізнавальним був також виступ заступниці директора з виховної роботи Галини ПРОЦИК «Про національно-патріотичне виховання», яка наголосила, що патріотичне виховання в українському суспільстві залишається першочерговим як для держави, так і для системи освіти в цілому. Вона зазначила, що виховна діяльність коледжу, а саме її організація, приклади авторитетних наставників-викладачів, студентське середовище виховують здобувачів освіти в дусі патріотизму, глибокому розумінні історії свого народу, національної ідентичності та самобутності. У ході доповіді заступниця провела аналогію щодо патріотичного виховання у різних країнах: Японії, КНР, США, Великобританії, Німеччини, Франції. Польщі, Литві, Латвії та росії. На завершення доповідачка провела опитування щодо визначення рівня патріотизму особистості.

9

Цікавою й актуальною була доповідь відповідальної за мобілізацію, помічниці директорки з кадрової роботи Тетяни Федуняк на тему: «Мобілізація студентів 2023: як відбувається і що треба знати». Це питання набирає особливої актуальності на сьогоднішній день. Пані Тетяна зауважила, що мобілізація стосується тих студентів, які після закінчення фахового молодшого бакалавра і бакалавра перед вступом у магістратуру тимчасово не числяться студентами. «Вони не отримують відстрочку від мобілізації, адже офіційно у цей час не здобувають освіту». Разом з тим було чітко роз’яснено студентам, кого не будуть мобілізовувати. Інспекторка зазначила, що порядок призову на військову службу в Україні регулюється законами «Про військовий обов’язок та військову службу» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

10

Корисним та цікавим для студентів став виступ практичного психолога коледжу Василя ЛЕЩУКА на тему: «Психосоціальна підтримка». Він окреслив важливість забезпечення психологічного здоров’я студентів й основні напрями роботи з молоддю: проведення соціально-психологічних тренінгів, індивідуальних психологічних консультацій і дав студентам важливу пораду: потрібно «шанувати психічне здоров’я і розвиватися, бо розвиток допомагає долати перешкоди, а вони на шляху професійного становлення обов’язково будуть».

7

Голова студентської організації коледжу Віктор ЗАВОДЕЦЬКИЙ розповів про роботу студентського самоврядування з моменту повномасштабного вторгнення рф. «Хтось пішов воювати, хтось збирає кошти на екіпірування, хтось плете маскувальні сітки, хтось допомагає у лікарнях, хтось розвантажує машини з гуманітарною допомогою, хтось працює на інформаційний фронт. Зараз більшість студентів мають спільні чати у месенджерах, щоб підтримувати постійний контакт – так повелося ще з часів дистанційного навчання під час епідемії ковіду. В умовах війни це допомагає швидко скоординуватися….», - жваво ділиться зі старостами Віктор.

68

Підсумовуючи, директорка подякувала присутнім за участь в зустрічі і побажала усім доброго здоров’я, оптимізму, віри, миру і спокою.

5

Світлана Куца,
голова методичного об’єднання кураторів груп

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація