Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Про роботу педагогічної ради коледжу

Про роботу педагогічної ради коледжу

04 травня відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу.

67

Традиційно засідання розпочали з привітання ювілярів – Петра ЖОВНИЧА та Василя СМЕРЕКИ.

1234

Також провели нагородження студентів за здобуті призові місця в спортивних іграх студентів коледжів структурних підрозділів НУБіП України з нагоди відзначення 125-річчя заснування НУБіП України.

5

Олександра КОВАЛЬСЬКА одержала грамоту за техніку та виконання в номінації «Малюнок» у віковій категорії 13-18 років в конкурсі «Вода – це життя 2023».

11

Далі відповідно до порядку денного виступила директорка Світлана ПИЛИПИШИН, яка узагальнила роботу коледжу протягом місяця. 26 квітня відбулось засідання вченої ради НУБіП України, а також засідання з директорами ВП і ВСП університету, під час яких наголошували на проведенні заміру знань в коледжі від Державної служби якості освіти України спільно з Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти в ході пілотного проєкту з моніторингу якості фахової передвищої освіти.

На вченій раді розглядалось чимало інших питань, а саме: святкування 125-річчя НУБіП України та участь в ньому співробітників відокремлених підрозділів; результати реєстрації на олімпіаду в НУБіП України; максимальне повернення до очного навчання; затвердження Правил прийому на 2023 рік, а також Положень про Приймальні комісії; і насамкінець питання номер один – профорієнтація для вступу випускників відокремлених підрозділів в НУБіП України.

Впродовж квітня відбулося чимало різноманітних заходів, таких як: поїздка на День відкритих дверей в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України; зустріч керівництва коледжу з випускниками з метою профорієнтації для продовження освіти в НУБіП України; участь у вебінарі «Гроші як засіб комунікації» від старшого зберігача фондів «Музею грошей» НБУ Андрія Бойко-Гагаріна; відзначення 70-річчя від дня народження співачки Квітки ЦІСИК; тематичний захід на тему: «Не потоками шумних фраз…»: Франко чи Шептицький?»; захід: «Електротехнічний бій»; семінар-практикум «Бухгалтерський баланс як основна форма фінансової звітності»; виїзне практичне заняття у Бережанському бюро Страхової групи ТАС; відвідали виставку в Бережанському краєзнавчому музеї «Боротьба за Незалежність»; захід до Всесвітнього дня здоров'я; профорієнтаційні зустрічі з учнями закладів загальної середньої освіти у різних територіальних громадах; формування знань, умінь і навичок на занятті з дисципліни «Захист України»; майстер-клас з виготовлення маскувальної сітки та великоднього декору; ознайомлення з історією та звичаями Бережанського краю; перемога студентки коледжу у дистанційному СANADIAN-UKRAINIAN FESTIVAL CHILDREN’S AND YOUTH CREATIVITY TORONTO 2023 в номінації «Художнє читання»; відбулись змагання з футзалу та з волейболу серед студентів перших-других курсів; Великодній кошик для ветеранів праці; лекція-конференція на тему: «Графіки навантаження і втрати енергії в електричних мережах»; гостьова лекція представника фірми LEMKEN; виховний захід «Великодні писанки в українській традиції»; тематичний захід до Міжнародного дня польоту людини в космос та до Дня працівників ракетно-космічної галузі України; тематичне заняття «Україна, війна, довкілля» (до Всеукраїнського дня довкілля); заняття «Основи тактичної медицини для цивільного населення»; засідання гуртка «Технічне моделювання»; одержання патентів України на корисну модель; відбувся благодійний творчий звіт колективів художньої самодіяльності, приурочений 125-ій річниці НУБіП України; виїзна студентська науково-пізнавальна конференція «Дерев’яні храми Бережанщини»; психологічний тренінг на тему «Впевненість в собі – складова здоров’я»; участь у заходах, приурочених річниці аварії на Чорнобильській АЕС; проведено заняття з вогневої підготовки із здобувачами освіти; участь в онлайн майстер-класах у Вінницькому технічному фаховому коледжі; заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці; участь у вебінарі «Автоматизація обліку с/г-виробників: від первинного документа до фінансової звітності»; засідання обласного методичного об'єднання викладачів інформаційних систем і технологій; виховний захід під назвою «Ким я був і ким хочу бути?»; зустріч зі старостами академічних груп, на якій були присутні представники адміністрації та структурних підрозділів коледжу та ін.

910

Наступним виступив завідувач відділу навчально-виробничих практик та професійно-технічної освіти Олег АНДРУСЯК. Доповідач коротко окреслив роботу свого відділу, провів аналіз проведення практик у майстернях або біостаціонарі, а також зробив звіт щодо закупівлі розхідних матеріалів, оновлення матеріально-технічної бази. Його доповідь доповнив заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО, який наголосив на проходженні атестації робітничих професій та проходженні переддипломних практик здобувачамии освіти, що знаходяться за кордоном. Користуючись нагодою, доповідач продемонстрував запланований графік освітнього процесу на 2023-2024 навчальний рік. Стосовно відпусток педагогічних та науково-педагогічних працівників питання буде вирішуватися під час затвердження графіку освітнього процесу на випадок, якщо будуть зміни у ньому.

8

Далі виступила директорка Світлана ПИЛИПИШИН з чітким порівнянням змін в Положенні про атестацію педагогічних і науково-педагогічних працівників. Нове Положення про атестацію педпрацівників стане чинним у повному обсязі з 1 вересня. Понад два роки освітяни з нетерпінням очікували на ухвалення цього Положення (бо проєкт документа був доступний ще у 2020 році, а його громадське обговорення у новій редакції, до якого Служба освітнього омбудсмена надавала пропозиції, завершилося ще у жовтні 2021 року). Прийняття документа допоможе захистити права педагогічних працівників під час проходження атестації, зокрема за результатами успішної сертифікації. Впродовж атестаційного періоду педагогічний працівник повинен пройти курси підвищення кваліфікації в обсязі 120 годин, але обов’язковими їх складовими мають бути курси: 10% годин – психологія; 10% годин – інклюзивна освіта; 30% годин – дисципліни, які викладає викладач та 50% годин на інші види робіт.

12

Далі відповідно до порядку денного виступила відповідальний секретар приймальної комісії Галина ПАНЬКІВ, яка розповіла про початок вступної кампанії – 2023, а також про основні терміни реєстрації електронних заяв та проведення співбесід з абітурієнтами.

Далі доповідачка запропонувала розглянути і затвердити педагогічною радою курси підвищення кваліфікації із вказаною кількістю годин та кредитів таким викладачам:

  • Петру ЖОВНИЧУ;
  • Ірині ТЕРНОВІЙ;
  • Ірині КОСТІВ;
  • Уляні БУРДАШ;
  • Уляні ДУДЦІ;
  • Олегу АНДРУСЯКУ;
  • Ірині ПАЛІНСЬКІЙ;
  • Ользі ПРОЦИК;
  • Галині ПРОЦИК;
  • Петру ЖОВНИЧУ;
  • Валентині РУДНИК;
  • Людмилі ДВОРСЬКІЙ;
  • Марії СНОВИДІ.

Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

13

У різному виступила завідувачка навчально-методичного кабінету Оксана ЛЕЩИШИН, яка ознайомила присутніх з авторами і списком підручників із загальноосвітніх дисциплін, а також запропонувала замовити у кількості, що подали викладачі. Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

Насамкінець Світлана ПИЛИПИШИН побажала усім спокійних та теплих вихідних, міцного здоров'я та плідної праці у наступному місяці.

Віримо у перемогу та Збройні сили України!

Галина ПАНЬКІВ,
секретарка педагогічної ради

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація