Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Професіографічна  лекція-екскурсія «Ринок праці як основа її організації»

Професіографічна лекція-екскурсія «Ринок праці як основа її організації»

20 березня 2024 року, в рамках тижня циклової комісії спеціальних економічних дисциплін, викладачкою Ольгою Процик було організовано професіографічну  лекцію-екскурсію у Бережанське управління Тернопільської філії ТОЦЗ для здобувачів освіти  випускових груп на тему: «Ринок праці як основа її організації».

 

F1

Директорка центру Галина Лехняк розповіла здобувачам освіти про те, що станом на сьогодні Державний центр зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи. Центр на безоплатній основі надає послуги із пошуку роботи та підбору персоналу, а також соціальні послуги з державного соціального страхування на випадок безробіття і здійснює виплати матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою роботи.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з платформою профорієнтації та розвитку кар’єри, дізналися про сучасні методи надання послуг незайнятому населенню: скайп-співбесіду з роботодавцем, електонний запис на прийом, зйомку відеорезюме й електронний кабінет безробітних, а також із обладнанням та умовами праці фахівців.

Кар’єрні радниці Наталія Рогуцька та Любов Корнак поінформували майбутніх випускників про послуги Державного центру зайнятості для молоді, ознайомили з можливостями, які надає використання сайту Державної служби зайнятості та з інформацією про світ професій і спеціальностей у перспективі, про престижність професій у регіоні, разом з студентами розглянули інформацію на сайті Програми «Власна справа» для отримання мікрогранта, завітали на єдиний портал вакансій, де ознайомились з вакансіями професій, які вони отримають по завершенні навчання, зосередили увагу студентів на основних моментах щодо складання резюме та проходження співбесіди з роботодавцями.

F2

F4

F5

F6

Окрему увагу спікерки приділили он-лайн платформі Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ознайомились з інформаційним наповненням даного сайту, адже ментальне здоров’я в умовах нашої реальності є не менш важливим , а ніж фізичне здоров’я в цілому.

Також, Любов Корнак запропонувала студентам скористатись унікальною нагодою – отримати ваучер на навчання, тобто безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей, детально розповіла про можливості та переваги навчання за ваучерами для населення і, звичайно, відповіла на всі запитання.

На завершення заходу майбутнім випускникам рекомендували зареєструватись на сторінках служби зайнятості у соцмережах та бути активними учасниками при перегляді відповідної інформації.

Проведений захід сприяє формуванню позитивного іміджу державної служби у молодіжному середовищі, є поштовхом до нових кар’єрних цілей та ще однією можливістю переконатися, що для подальшого професійного зростання студентам необхідні ґрунтовні фахові знання.

Ольга Процик,

 викладачка спеціальних економічних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація