Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Презентаційне заняття з дисципліни «Основи мехатроніки»  на тему: «Вивчення основ проєктування та моделювання мехатронних систем»

Презентаційне заняття з дисципліни «Основи мехатроніки» на тему: «Вивчення основ проєктування та моделювання мехатронних систем»

Сьогодні, 16 квітня 2024 року, у групах Ат-11, Ат-21, Ат-31 проведено презентаційне заняття на тему: «Вивчення основ проєктування та моделювання мехатронних систем» приурочене до тижня циклової комісії інженерних та аграрних дисциплін.

Мехатроніка в освіті відіграє важливу роль у формуванні практичних навичок, таких як робота з робототехнічними системами, програмування мікроконтролерів та проєктування складних систем. Ця наука є синтезом механічної інженерії, електроніки, комп'ютерних наук та автоматизації, є однією з найбільш динамічних та інноваційних в галузі автомобілебудування та сучасній техніці.

Мехатроніка, дає можливість  підготувати студентів спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» до майбутніх викликів, пов'язаних зі сталістю та еволюцією технологій. Вона надає студентам необхідні технічні навички та готує їх до роботи в багатогранному та швидко зміному  технологічному середовищі, роблячи мехатроніку однією з найбільш перспективних та важливих дисциплін у сучасному світі освіти.

2346

Студенти мали змогу ознайомитись основами програмування в середовищі ARDUINO IDE, складання схем підключення різноманітних датчиків та інших електронних елементів з платами керування ARDUINO. Групи студентів отримали завдання та з наявних елементів підбирали необхідні електронні елементи та плати керування. Викладач Ігор ФЛЬОНЦ надав рекомендації щодо правильності підключення схем, написання скеч-програм, розуміння принципу роботи алгоритму самої програми та компіляції програм в мікроконтролер і взаємозв’язок між елементами схеми.

На цьому занятті розглянуто 4 прості приклади: «світлофор» – підключення світлодіодів, вимикання та вимикання освітлення за допомогою звукових сигналів, вимірювання відстані на основі ультразвукового датчику відстані HC-SR04, визначення стану повітря в приміщені з використанням сенсору якості повітря MQ-135. Ці задачі викликали жвавий інтерес студентів до дисципліни «Основи мехатроніки», яку вони зможуть опанувати на 4 курсі.

Андрій ІЛЬЧЕНКО,
викладач циклової комісії
інженерних та аграрних дисциплін.

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація