Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
«Здорові рослини – здорова планета»

«Здорові рослини – здорова планета»

Щорічно, 12 травня відзначається міжнародний День здоров’я рослин. У всьому світі протягом цього місяця ООН, FAO та МКЗР проводять різноманітні акції спрямовані на збереження навколишнього природнього середовища, а також залучення максимальної кількості громадян до проблем флори та фауни.

2

У межах таких заходів 29 травня організовано зустріч здобувачів освіти спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» із головним спеціалістом відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки в Тернопільській області, Оксаною Підфігурною, на тему: «Здорові рослини – здорова Планета».

34

Під час заняття, пані Оксана розповіла про роль та завдання фітосанітарної служби у захисті рослин в нашій області. Особливу увагу лекторка звернула на ризики розповсюдження карантинних рослин та пов’язані з ними шкідливі організми, що впливають не лише на якість і здоров’я рослин, але й на життя людей та усіх живих організмів.

Долучились до даної тематики і викладачі циклової комісії інженерних та аграрних дисциплін, Франя Чумарна, розповіла про захист плодових та ягідних культур, а Уляна Диня – про збереження декоративних насаджень в розсадниках та парках.

В ході зустрічі здобувачам освіти було презентовано цікаві відеоматеріали.  Також усі присутні отримали буклети із корисною інформацією про карантинні рослини.

Щиро дякуємо пані Оксані за цікаву та змістовну інформацію, адже отриманні знання, без виключення, потрібні усім, оскільки зелені рослини – це «підприємство» з виготовлення кисню. А для майбутніх фахівців у галузі садово-паркового господарства – це невід’ємна частина їхнього професійного майбутнього.

Уляна Диня та Франя Чумарна,
викладачі циклової комісії
інженерних та аграрних дисциплін

 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація