Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
«Один день з життя… Історія про незламність українського духу»

«Один день з життя… Історія про незламність українського духу»

10 квітня здобувачі освіти Бережанського фахового коледжу завітали в Бережанський краєзнавчий музей на відкриття виставки «Один день з життя… Історія про незламність українського духу».

З вітальним словом до присутніх звернулась директорка Бережанського краєзнавчого музею Наталія Бойко, а виставку представляли одні з авторів проєкту – Роман Метельський та Софія Легін. Слово також мали фотографиня Ірина Бандура та голова ГО «Бережанський майдан» Галина Проців, а також учасник російсько-української війни Михайло Пересада.

Проєкт розповідає про життя військовослужбовців ЗСУ, котрі втратили кінцівки на російсько-українській війні. Втратили кінцівки, але не силу духу. Це історія про те, як вони долають себе і повертаються до життя, повертаються до боротьби. Це історія тих – хто вже переміг.

Над виставковим фотографічним проєктом працювали:

Олег Огородник – відомий львівський світливець, з 1991 член Спілки фотохудожників України. В 1995 отримав міжнародне звання AFIAP (художник), а вже в 1998 – міжнародне звання EFIAP (екселенс). З 2004 року є почесним членом Одеської фотографічної асоціації. В 2020 році став Лауреатом премії Василя Пилип’юка.

Ірина Баранська-Вороніна – фотохудожниця. З 2005 року член львівської спілки фотохудожників України. У 2013 році нагороджена бронзою Європи у Чеському міжнародному фотосалоні в категорії «Портрет». У 2018 році презентувала соціальний проєкт «Батьки Героїв». У 2023 році з допомогою Національної академії сухопутних військ вперше в історії м. Львова відбулась фотовиставка на військову тему «Герої» у фоє Львівської Національної опери.

Тарас Грень – відомий український військовий журналіст. Брав участь у перших в історії України міжнародних військових навчаннях «Щит миру» у 1994 році. Десять разів у якості начальника та організатора міжнародного об’єднаного пресцентру найбільших у Східній Європі мультинаціональних навчань сухопутних військ «Репід трайдент» з 2011 по 2021 рік. У якості старшого офіцера об’єднаного міжнародного прес-центру та фотографа брав участь у перших Українсько-Польсько-Литовських навчаннях «Три мечі» у 2021 році. Повномасштабне вторгнення зустрів в яксті прес-офіцера штабу ООС. на даний момент проходить службу у Військово-медичному клінічному центрі Західного Регіону.

Софія Легін – музеєзнавиця, учена секретарка Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові. Понад двадцять років працює в галузі музейної справи. Співорганізаторка фотографічних фестивалів Львівські Фотофестини у 2019-2023 роках. Співзасновниця відновленого Українського фотографічного товариства (УФОТО) у 2021 р. Дослідниця історії УФОТО. Волонтерка Львівського фотомузею з часу його заснування.

Роман Метельський – почав фотографувати в 1987 році, відтоді не випускає з рук камеру. В 2010 році заснував сайт Фотографії старого Львова, який на сьогодні входить в десятку кращих фотографічних ресурсів України. В 2021 році став співзасновником та очолив відновлене Українське фотографічне товариство (УФОТО). В 2022 році став засновником та керівником Львівського Фотомузею. Учасник, автор та організатор багатьох українських та міжнародних виставкових фотографічних проєктів.

Виставка організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Львівського освітньо-реабілітаційного центру, Державного Некомерційного Підприємства Центр Комплексної Реабілітації «Галичина».

123

45789

Завдячуємо працівникам-організаторам Бережанського краєзнавчого музею та Львівського Фотомузею, які дали можливість ще раз задуматись сучасній молоді про біль сучасного сьогодення.

Після відкриття виставки Роман Метельський, директор фотомузею, провів цікаву лекцію «185 років історії фотографії за 60 хвилин».

Ірина КОСТІВ,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація