Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
СТАРТУВАВ І ЕТАП ХХІІІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

СТАРТУВАВ І ЕТАП ХХІІІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

У перший день проведення тижня циклової комісії гуманітарних дисциплін (7 листопада) студенти І-их курсів ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» в читальному залі бібліотеки виконали завдання І етапу Конкурсу. В такий спосіб вони продовжили добру традицію - до Дня української писемности та мови (9 листопада) бути в числі тих, хто за підтримки Міністерства освіти та науки України і Ліги українських меценатів демонструє свої вміння та практичні навички у володінні рідною мовою (щорічна кількість учасників понад 5 млн із 20 країн світу).

Студенти коледжу з року в рік є його активними учасниками, адже кожному знавцю мови хочеться повторити успіх Анастасії Савчук, Максима  Позюмка і Ольги Голомші, які в різні роки стали переможцями обласного й учасниками всеукраїнського етапів Конкурсу.

23

У вступній частині викладач української мови і літератури та зарубіжної літератури  Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ розповів про Петра Яцика, який, живучи у Канаді, став успішним і заможним та вкладав зароблені кошти у популяризацію України у світі. Серед величезної кількості проектів мецената – започаткування конкурсу з української мови міжнародного рівня.

6

Учасниками І етапу стали 34 студенти-першокурсники. Студенти ІІ-их курсів виконуватимуть завдання Конкурсу наприкінці тижня.

45

Отож, з метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» успішно відбувся І етап Конкурсу. Усі з нетерпінням очікуємо його результатів та озвучення імен переможців, які ввійдуть у команду коледжу й перевірять свої знання на обласному етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Також на переможця та призерів очікує сюрприз: їх нагороджуватимуть... Та про це згодом.

Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація