Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
ТЕМАТИЧНИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ: «НЕ ПОТОКАМИ ШУМНИХ ФРАЗ…»: ФРАНКО ЧИ ШЕПТИЦЬКИЙ?

ТЕМАТИЧНИЙ ЗАХІД НА ТЕМУ: «НЕ ПОТОКАМИ ШУМНИХ ФРАЗ…»: ФРАНКО ЧИ ШЕПТИЦЬКИЙ?

Сьогодні, як ніколи, є актуальними і необхідними проведення заходів із пізнання знайомих нам постатей Андрея Шептицького та Івана Франка, але не як релігійного діяча та письменника, а як економістів та просвітників.

Іван Франко та Андрей Шептицький - вагомі постаті в історії та національній свідомості українців. Недарма обидва вони у сприйманні народу здобули славу «українських Мойсеїв». Здобули саме тихою, невтомною працею, а не потоком шумних, галасливих фраз.

Так, пророчо і актуально звучать сьогодні слова АндреяШептицького з далекого 1941 року. «Усі, хто почуваються українцями і хотять працювати для добра України, нехай забудуть про які-небудь партійні роздори, нехай працюють в єдності і згоді над відбудовою так дуже знищеного нашого економічного, просвітнього і культурного життя. Тоді на підвалинах солідарності і усильної праці всіх українців повстане соборна Україна не тільки як велике слово і ідея, але як живий життєздатний, здоровий, могутній, державний організм, побудований жертвою життя одних, а муравельною працею, залізними зусиллями і трудами других».

10

Економічна стратегія І. Франка не лише давала поштовх до осмислення ролі економічних відносин у житті краю, але і творила перспективу майбутнього розвитку держави.

Ось тому важливим є завдання детально вивчати економічну спадщину Івана Франка, не лише економістами чи соціологами, але й широко популяризувати її серед владної еліти. З того можна зробити висновок, що І. Франко як і колись, так і тепер є в рядах визначних учених-економістів не лише України, але і світу.

03 та 04 квітня 2023 року в групах ЕкЕо-11М та ОФП-11М було проведено тематичний захід на тему: «Не потоками шумних фраз…»: Франко чи Шептицький?

23456789

Доповіді студентів були цікавими та змістовними, наповнені презентаціями та відеороликами. Із обговорення доповідей було зрозуміло, що дана тематика є цікавою для молоді.

Уляна Бурдаш, викладачка циклової комісії
спеціальних економічних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація