Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Я душу одягну у вишиванку

Я душу одягну у вишиванку

Травневий календар має в собі чудове свято – Всесвітній день вишиванки. Започаткований у 2006 році, цей день вдягає українців в їх надзвичайно красиве, святкове і барвисте, повне сакральності  національне вбрання.

Вже другий рік, з болем у душі за Україну, за наших захисників, водночас дякуючи ЗСУ, знаходимо можливість навіть в ці часи долучитися до  заходів присвячених Дню вишиванки.

Цьогорічний захід особливий ще тим, що проводиться в рамках відзначення 125-річчня з дня створення Національного університету біоресурсів і природокористування України.

18 травня в читальному залі бібліотеки, який на цілу годину наче ожив, засвітися та горів різнобарв’ям вишиванок, відбулась патріотично-духовна година «Я душу одягну у вишиванку», підготовлена працівниками бібліотеки, здобувачами освіти груп К-11М,  ЕкЕо-11М та кураторами цих груп – Маріанною МИХАЙЛИШИН та Іриною ТЕРНОВОЮ.

2

Відкрила захід завідуюча бібліотекою Ольга МИХАЙЛИШИН, коротко ознайомивши присутніх з історією виникнення свята вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. З вишиванки, в якій, як з книги, можна зчитати якими талановитими були і є українці, якими гарними були господарями та майстрами, як героїчно і мужньо захищали і захищають  рідну землю.

3

Ведучі Анастасія ТОВПИШКО та Арсен ДЗЮБАК  перегорнули сторінки історії самої вишиванки – від давнини і до сьогодні, коли вишиванка, як ніколи, набуває важливого значення, являє собою національну святиню, бо символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь,  виражає нашу національну позицію, показує що український народ сильний духом, незламний і неподільний, що молоде покоління поважає традиції та прагне миру у державі.

46513789101411

Гармонійно вписались у наш патріотичний захід і поетичні рядки, чуттєво продекламовані Мар’яною СУЛМОВОЮ, Софією ЛУГОВОЮ, Наталею КУХАРУК, Христиною ДУДАР, Юлією ГЛАДКОЮ, Соломією ЦАВОЛИК, Артуром СЄДАНОВИМ, Денисом НОВІЦЬКИМ, Василиною РУДОЮ та Христиною КОРПАЧ

12

День вишиванки подарував всім хвилини радості, багато барвистих світлин, а також підкреслив нашу впевненість в перемозі і дав змогу ще раз з гордістю заявити всьому світу – ми Українці і ми непереможні!

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча бібліотекою

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація