Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Герої завжди поміж нас

Герої завжди поміж нас

 Україна – країна героїзму,
 Її історія доволі не проста.
 В ній дух сталевий, дух патріотизму.
 «За Україну» - в героїв на вустах.

День Героїв – щорічне свято в Україні на честь українських захисників. Це свято лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, а також Героїв Небесної Сотні та сучасної національно-визвольної московсько-української війни.

Щорічне свято День Героїв запровадили на честь всіх захисниць та захисників України, які протягом багатьох століть боролися за її незалежність та територіальну цілісність і продовжують робити це нині. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначати 23 травня як День Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. 

Дата 23 травня була вибрана з огляду на те, що 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра. Також у травні за суперечливих обставин у Києві загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський.

З нагоди вшанування Дня Героїв у нашому навчальному закладі відбулося ряд заходів присвячених українцям, які сотні років поспіль виборювали право бути вільними.

12

Працівниками бібліотеки підготовлена фотовиставка «Герої сьогодення», приурочена героїчним подвигам захисників України, вихідців Бережанщини.

4356814791011121316
Студенти групи К-11М разом із викладачами Орейдою В. М. і П’єнтак Г. І. та завідувачкою бібліотеки Михайлишин О. В. долучилися до вшанування українських захисників на уроці мужності «Герої завжди поміж нас». Про історію цього свята розказали Артур Сєданов і Юлія Шаль. Патріотичні вірші присвячені Героям України прочитали Соломія Цаволик, Вікторія Сушко, Софія Лугова, Христина Корпач, Роман Марисюк, Віктор Кузьо, Євгеній Стецяк.

123810111418

Здобувачі освіти груп ОФП-11М, ЕкЕо-11М та К-11М переглянули фільм «Воїни духу» в якому висвітлені криваві події останніх п’яти днів захисту Донецького аеропорту. Цікавим і змістовним був круглий стіл за участю працівників краєзнавчого музею і студентів груп Сп-11М та Сп-21М, приурочений героїчним сторінкам нашого краю.

192021

Бережанська земля багата пам’яттю про героїчні подвиги мужніх українців, які боролися і виборють незалежність для своєї держави. Схиливши голови і віддавши честь захисникам, адміністрація і працівники коледжу поклали квіти до могил загиблих земляків.

39404241

День героїв є неофіційним святом, коли Україна вшановує пам'ять всіх хто боровся та бореться за суверенітет і незалежність країни. Це свято одночасно горде й сумне, оскільки багато українських героїв заплатили життям і платять до сьогодні за свою країну.

Ми не маємо жодного права опускати зараз руки, зневірюватись у своїй силі духу, адже Україна вже почала переломну сторінку в історії, всі жадають перемоги. Прислухаймось у цей день до голосу героїв, що одним з’єднаним могутнім хором до нас промовляють: «Українці! Будьте гідними! Боріться за своє достойне життя! Здійсніть наш заповіт». І коли цього голосу слухатимуть мільйони, ми зможемо спокійно глянути у майбутнє.

Слава Україні! Героям Слава!

     

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація