Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ ДОЛІ

ІСТОРІЯ ОДНІЄЇ ДОЛІ

«Повернення. Історія однієї долі» . Під такою назвою в читальному залі бібліотеки 19 лютого відбувся захід присвячений 115 ­річниці від дня народження Уласа Самчука – одного з найвизначніших українських письменників XX століття, «українського Гомера», що відкрив світові досі невідому Україну. 

Захід організований спільно з Бережанською міською бібліотекою та цикловою комісією гуманітарних дисциплін.

2IMG 7587

У вступному слові Наталя СЕВЕРИН – бібліотекарка міської бібліотеки, наголосила що нині Улас Самчук повернувся до нас, як син після довгих блукань до рідного дому. Повернувся зі своїми книгами, сповненими вірою в людину, вірою в краще майбутнє нашої України, а його слово, його творчість заслуговує на більш ширше вивчення підростаючим поколінням.

IMG 7598IMG 7605IMG 7657IMG 7665IMG 7579

Познайомившись з однією із найяскравіших постатей українства, з людиною, яка зуміла втілити в собі найкращі риси української ментальності – ліризм, поетичність, вразливість серця, присутні у залі з великим зацікавленням слухали розповідь і про тих, хто дарував письменнику його неоціненне натхнення і збагачував його життя красою і супроводжували Уласа Самчука на його життєвих стежках, навіки закарбувавши в душі письменника спільні нотки радості й журби. Цими музами стали для письменника його дві дружини — Марія Зоц і Тетяна Прахова-Чорна, а також «екзальтована та грайлива» Олена Теліга, про дружбу з якою чи не найчастіше згадує у своїх щоденниках Улас.

Цю сторінку життя Уласа Самчука відкрили для присутніх викладачки-філологині Оксана ЗБОРІВСЬКА, Олександра БОЙКО та Ганна П’ЄНТАК.

IMG 7621IMG 7634

Атмосферу в залі вдало підкреслили поетичні рядки, присвячені письменнику і які, ніби повели нас стежками рідної йому Волині. Поетичну сторінку заходу підготували Соломія НАСТКЕВИЧ (гр.ЕкЕо-21М), Таня ДОРОШ (гр.ЕкЕо-21М) та Юрій БУРДАШ (гр.Сп-21М).

IMG 7694IMG 7612

З творчим доробком Уласа Самчука учасників заходу ознайомила методистка міської бібліотеки Ольга ПАНЬКІВ, підкресливши, що його творчість сьогодні як ніколи актуальна, адже письменник підносить на щабель важливі речі для українців — поняття людської гідності та національної свідомості.

Ольга МИХАЙЛИШИН, завідуюча бібліотекою

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація