Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Інструктивно-методична нарада з питань підготовки здобувачів освіти до складання НМТ-2023

Інструктивно-методична нарада з питань підготовки здобувачів освіти до складання НМТ-2023

01 березня 2023 року на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, на платформі онлайн-сервісу Google Meet, відбулася інструктивно-методична нарада з питань підготовки здобувачів освіти до складання НМТ-2023.

У заходах взяли участь особи, які координують питання підготовки та проведення НМТ на рівні територіальних громад області,  особи, які координують питання реєстрації на НМТ в закладах професійно-технічної та фахової передвищої освіти області, представники єдиних пунктів реєстрації на НМТ.

12

Відкрила онлайн-нараду  завідувач центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності Онищук Людмила Зеновіївна. Вона проінформувала присутніх про результати зовнішнього моніторингу результатів ЗНО минулих років. На нараді було презентовано інформаційно-статистичний збірник «Результати НМТ-2022 Тернопільська область», в якому систематизовано інформацію щодо організації та проведення мультипредметного тесту (НМТ) в Тернопільській області, проаналізовано результати НМТ за шкалою 100-200 балів випускників закладів загальної середньої, учнів/слухачів закладів професійної (професійно-тнхнічної) та студентів закладів фахової передвищої освіти області.

За результатами узагальненої інформації щодо студентів фахової передвищої освіти, які отримали 200 балів за НМТ, лідером за кількістю найвищих результатів став ВСП «Бережанський ФК НУБіП України»: 4 студенти отримали 200 балів за виконання завдань блоку «Математика», 4 студенти отримали 200 балів за виконання завдань блоку «Історія України» та 2 студенти отримали 200 балів за виконання завдань блоку «Українська мова».

Із збірником «Результати НМТ-2022 Тернопільська область» можна ознайомитись за покликанням https://drive.google.com/file/d/1d_LcvU1P5jAQFWurHTKAsoakP5mCjn-D/view

Продовжив онлайн-нараду Шайнюк Юрій Чеславович, заступник директора Тернопільського ОКІППО. У вітальному слові до освітян Юрій Чеславович привернув увагу до тенденцій та викликів сучасної системи шкільної освіти. Доповідач зауважив, що захід є традиційним для освітянської спільноти області, однак цього року зустріч з експертами УЦОЯО відбувається в умовах війни. Безумовно, сьогодення об’єднує українців, зокрема  для вирішення пріоритетних завдань державної освітньої політики та з метою забезпечення якості знань школярів, що, перш за все, є підґрунтям для засвоєння системи принципів і структур дисциплін, які вивчаються у школі.

34

Також увага була зупинена на особливостях підготовки здобувачів повної загальної освіти до складання НМТ у 2023 році. Учасники заходу отримали вичерпну та змістовну інформацію, що стосується підготовки та проведення НМТ, ознайомились із структурою та побудовою тесту, характером завдань та їх складністю, підходами до оцінювання.

5678

Цього річ вступне випробування для охочих здобути вищу освіту проводитиметься у форматі НМТ, що міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика. На вибір вступника один предмет: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Юрій Чеславович запевнив учасників заходу, що інститут сприяє та надалі сприятиме, своєчасно реагуватиме на запити та пропозиції освітян, надаватиме необхідну допомогу в науково-методичному забезпеченні викладання дисциплін, які виносяться на НМТ, в закладах освіти області.

Доповідачі наголосили учасникам нарад на важливості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в закладах освіти та серед батьківської громадськості з питань організації та проведення НМТ і, зокрема, реєстрації учнів/студентів.

9

Надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня. Це суттєво зменшує безпекові ризики учасників НМТ (час на перебування у тимчасовому екзаменаційному центрі, доїзд до нього і від нього), спрощує організацію, скорочує витрати держави та учасників тощо. 

Реєстрація на участь в національному мультипредметному тесті у 2023 році відбудеться у квітні.

 Оксана ЛЕЩИШИН,
завідувачка навчально-методичного кабінету

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація