Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Практика в Швейцарії: новий досвід, незабутні враження

Практика в Швейцарії: новий досвід, незабутні враження

Студентські роки – це один з найцікавіших та неповторних відрізків часу в житті молодої людини. Думаю, що кожен погодиться зі мною. Адже здобуття омріяної професії ґрунтується не лише на сумлінному навчанні, але й активній участі у предметних гуртках, художній самодіяльності, волонтерських організаціях тощо. Спектр можливостей для формування особистості майбутнього фахівця, розвитку, самовдосконалення та самореалізації здобувачів освіти у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» – багатогранний. Однією з таких є мобільність студентів, яка реалізовується завдяки міжнародній співпраці.

Так, в межах програми Agrimpuls, я мала можливість цього року пройти практику за спеціальністю  «Садово-паркове господарство», яку здобуваю в коледжі. Чотири місяці перебування в Швейцарії, у дуже приємній сім’ї Гаумюллер, в якій почувалась як вдома, пройшли непомітно, як в одну мить.

123456

Повернувшись, хочу з радістю поділитися враженнями від практики на фермерському господарстві в кантоні Базель, яке займається вирощуванням ягід (полуниця, малина, смородина, порічки, ожина, чорниця) та овочів (спаржа, помідори, огірки, баклажани).

Умови для практики – чудові: вибір фермерського господарства за інтересами практиканта, комфортне проживання в затишному будинку разом зі сім’єю, доступне харчування, цікава робота в саду та на полі, висока заробітна плата, ініціативні мандрівки на вихідних сусідніми селами і найближчими містами.

Кажуть, хто добре і старанно працює, повинен гарно відпочивати. Так, 21 липня працівниками асоціації швейцарських фермерів Agrimpuls була організована екскурсія в кантон Люцерн, в якій я з великим задоволенням взяла активну участь.

На висоту 2970 м. піднялися учасники (студенти з інших областей України, Румунії, Бразилії, Китаю) весняно-літньої практики 2023. Вдихнувши гірське повітря, усі на мить затамували подих від краси швейцарських Альп, в які просто неможливо не закохатися. 

Враження – найкращі і звичайно незабутні.

Щиро дякую керівництву коледжу за можливість побувати в країні з найвищим рівнем життя, удосконалити знання німецької мови, розширити досвід у галузі садівництва та овочівництва, познайомитися з доброзичливими людьми, відвідати цікаві місця, помилуватися мальовничою природою Швейцарії, а ще отримати першу заробітну плату за компетентно виконану роботу майбутнього фаху!!!

Шановні здобувачі освіти, переймайте естафету проходження практики на фермерських господарствах Швейцарії!!! Сміливо й впевнено прилучайтеся та продовжуйте її в наступних сезонах!!!

Ольга ДЕМКОВИЧ,
студентка групи СП-41,
учасниця закордонної практики

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація