Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Рада роботодавців Бережанського фахового коледжу затвердила план роботи на поточний навчальний рік

Рада роботодавців Бережанського фахового коледжу затвердила план роботи на поточний навчальний рік

Одним із завдань Відокремленого структурного підрозділу «Бережанський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» є сприяння працевлаштуванню випускників, задоволення потреб роботодавця у кваліфікованих фахівцях, тому важливими партнерами для закладу освіти на сьогодні є роботодавці. Для цього у коледжі ще у 2014 році створено Раду роботодавців, метою якої є забезпечення високої якості професійної підготовки фахівців на основі комплексного співробітництва коледжу із зацікавленими підприємствами й організаціями – провідними роботодавцями, шляхом об'єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових і корпоративних ресурсів партнерів, а також сприяння зменшенню відтоку трудових ресурсів із міста, регіону, а на сьогоднішній день, в умовах повномасштабної війни, і з України.

09 листопада відбулося засідання Ради роботодавців, на порядку денному якого обговорювалися питання про роботу підприємств, установ та організацій в умовах воєнного стану в Україні, про внесення пропозицій, змін щодо удосконалення освітньо-професійних програм, про затвердження плану роботи Ради роботодавців на 2023-2024 роки та про внесення змін до складу Ради роботодавців.

32Робота Ради роботодавців розпочалась загальнонаціональною хвилиною мовчання у пам’ять про загиблих захисників в Україні…

4

Засідання відкрила Світлана ПИЛИПИШИН – директорка коледжу, кандидат філологічних наук, доцент, яка привітала всіх членів Ради роботодавців і запрошених гостей заходу. Коротко ознайомила присутніх з досягненнями, проблемами та буденними справами коледжу, провела аналіз діяльності Ради роботодавців за 2022-2023 навчальний рік. Наголосила, що, на жаль, на сьогоднішній день коледж працює в умовах повномасштабної війни, тому на далеке майбутнє важко передбачити організацію освітнього процесу, зокрема і проходження практик здобувачами освіти. Висловила подяку керівникам підприємств, які найбільше сприяють в проходженні виробничого навчання та стажування педагогічних і науково-педагогічних працівників нашого закладу, а також виробничої практики студентів за різними професіями на базі їхніх підприємств. Запропонувала затвердити оновлений склад Ради роботодавців і план роботи Ради роботодавців на 2023-2024 навчальний рік.

5

Учасники засідання обговорили роботу підприємств, установ й організацій в умовах воєнного стану в Україні та в нашій і сусідніх громадах , й інші питання сучасного ринку праці, потребу фахівців на сьогодні, особливості співпраці та взаємодопомоги закладу освіти роботодавцям і навпаки. Зокрема, Ігор ГУРКО, приватний підприємець (власник СТО), розповів про відтік працівників, молоді через війну, про потребу кваліфікованих працівників для автомобільної галузі. Пан Ігор наголосив, що на сьогодні якраз не вистачає робітників, фахівців з електрообладнання автомобілів, автослюсарів. Саме таких спеціалістів готує Бережанський фаховий коледж за освітньо-професійною програмою Автомобільний транспорт та робітничими професіями Слюсар з ремонту автомобілів 2 розряду, Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування 1-2 розряду.

6

Представник ТДВ «Бережаниавтотранс», Тарас МАКУХ, наголосив на тому, що організації потрібні професійно-технічні працівники, а саме, слюсарі-ремонтники. Хоча механіки їхнього підприємства, відповідальні за випуск транспорту в рейси, обов’язково мають мати вищу освіту бодай на рівні бакалавра.

13

Володимир ЦЕПЛІЦЬКИЙ, заступник голови Ради роботодавців, керуючий ТВБВ «10019/032 ПАТ «Держаний ощадний банк України», також зауважив, що є проблема з кадрами, зокрема не вистачає висококваліфікованих банківських працівників, економістів.

Директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Саранчуківської сільської ради, Ярослав ЧОРНИЙ, наголосив, що в умовах війни зросла кількість внутрішньопереміщених осіб та осіб з обмеженими можливостями. Тому відповідно для організації потрібні психологи, соціальні працівники.

7

Світлана ТИХА, керуюча продажами Тернопільської філії АТ «СГ «ТАС», повідомила, що у зв’язку з тим, що чоловіків мобілізують на війну, зросла кількість ДТП, тому побільшало роботи в цьому напрямку. Пані Світлана зауважила, що не завжди випускникам закладів освіти вистачає практичної підготовки, коли вони влаштовуються на роботу. Отож, «Страхова група «ТАС» завжди відкрита для виїзних практичних занять, для проведення гостьових лекцій, для надання бази практик для наших студентів і стажування для викладачів.

8

Роман КУЛИНА, приватний підприємець, Євген ЗДЕБСЬКИЙ, голова Нараївської ОТГ, Іван БОЙКО, керівник ТОВ «Жива земля Потутори», Лілія ГОРОДИСЬКА, приватний підприємець, Нестор КОЛОДКА, керівник філії «Бережанський райавтодор» поділилися тими ж проблемами – брак працівників на їхніх підприємствах, виїзд уже кваліфікованих фахівців за кордон.

18

Представник Бережанського управління Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості, Любов КОРНАК, запропонувала скористатись унікальною нагодою – отримати ваучер на навчання, тобто безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей, детально розповіла про можливості та переваги навчання за ваучерами для населення.

10

Підсумовуючи обговорення питання, Мирослав ЛЕХІЦЬКИЙ, голова Ради роботодавців, начальник Бережанського району електричних мереж ВАТ «Тернопільобленерго», зазначив, що на сьогоднішній день у місті та районі не так вже й багато діючих підприємств, господарств, їм потрібні кваліфіковані спеціалісти, не завжди з вищою освітою. Відмітив, що випускники нашого коледжу працюють в кожній організації, які представляють наші роботодавці. Тому потрібно сприяти проходженню виробничої практики, стажуванню та працевлаштуванню випускників коледжу на підприємствах, установах та організаціях. Необхідна відповідна підготовка, практика, а найголовніше – бажання студента працювати в Україні за невисоку, на жаль, порівняно з найближчими європейськими країнами, платню. Потрібно добре працювати, нести відповідальність за свою роботу, якісно надавати послуги та якісно виробляти продукцію.

У ході засідання обговорили й інші важливі питання співпраці коледжу з Радою роботодавців. Підсумовуючи порядок денний, Світлана ПИЛИПИШИН, наголосила, що співпраця коледжу з роботодавцями дуже важлива і потрібна для організації якісного освітнього процесу, запросила членів Ради роботодавців на гостьові лекції в коледжі та подякувала за конструктивний діалог.

12

1417

11

1819

Наталія ПЛЕШ,
відповідальна особа
за діяльність підрозділу
сприяння працевлаштуванню випускників

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація