Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Студентський освітній акселератор

Студентський освітній акселератор

22.11.2023р. відбувся студентський освітній акселератор на базі навчального-накового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України “Енергетика і автоматика в умовах “зеленого” переходу”, в якому взяли участь студенти групи Е-31 і викладачі ВСП “Бережанський фаховий коледж НУБіП України”. Спікер Ольга БУСЛАВЕЦЬ, заслужена енергетик України, в.о. Міністра енергетики України розповідала про хвилююче питання “Енергетика сьогодні: стан, виклики, перспективи”.

Вона поділилась своїм досвідом роботи у сфері енергетики. Охарактеризувала стан енергетики на даний час, а саме наскільки постраждали під час воєнного стану наші джерела електроенергії.   Це теплові електростанції, які частково зруйновані і знаходяться на окупованих територіях, підрив Каховської гідроелектростанції, який також негативно вплинув на енергетику, через  дефіцит вугілля ми повинні використовувати  газ, який є дорожчим для нас ресурсом. Про те,  не тільки страждають джерела електроенергії на сході країни, але також внаслідок обстрілів і на заході. Відновлювальні джерела енергії також частково зруйновані, наприклад, вітроелектростанції до 70% знищені на окупованих територіях, трохи краща ситуація з сонячними станціями. Але навіть маючи найвітряніший і найсонячніший день буде недостатньо цієї енергії, щоб забезпечити потреби країни. Зараз, зазаначила Ольга Анатоліївна створюються захисти для підстанцій від дронів, ракет, що можливо допоможе частково захистити нашу електроенергетику.

2

3

4

5

6

7

Також важливим питанням для обговерення було стан ринку. Енергетика-фундамент економіки. Хвора енергетика - негативні наслідки для нашої економіки. Спікер зазаначила що Укренерго має значні борги за відновлювальні джерела, традиційну генерацію, але боргують і Укренерго, що призводить до хронічної проблеми, яку не вирішують. Стан ринку незадовільний, що заставляє брати кредити. Повинен бути регулятор на ринку, який є незалежним від політики, але на жаль в нас це не так і не вживаються ніякі заходи , щоб лікувати ринок. Тому необхідно вирішувати ці питання, покращувати стан ринку, залучати інвесторів, застосовувати всі можливі способи для покращення стану енергетики.

Присутні задавали багато запитань і отримували змістовні  відповіді. Семінар був цікавим та повчальним.

Оксана ДУДАР,
викладач циклової комісії спеціальних
електротехнічних дисциплін 

 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація