Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виїзне практичне заняття з дисципліни «Охорона праці і безпека життєдіяльності» в 7 Державній пожежно-рятувальній частині 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани

Виїзне практичне заняття з дисципліни «Охорона праці і безпека життєдіяльності» в 7 Державній пожежно-рятувальній частині 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани

Від іскри до пожежі-один крок

29 березня 2024 року в рамках тижня циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін викладач з дисципліни «Охорона праці і безпека життєдіяльності» ЖОВНИЧ Петро Петрович провів виїзне практичне заняття на тему: «Первинні засоби пожежогасіння. Алгоритм дій під час пожежі» в 7 Державній пожежно-рятувальній частині 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани разом з провідним інспектором ВЗНС Тернопільського РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області Андрієм КУЗІВИМ із групами ЕкО-21/11Ск.

Під час воєнного стану в країні надзвичайно важливо бути обізнаним з причинами виникнення надзвичайних ситуацій та дотриманням правил пожежної безпеки.

23

Захід розпочався з лекції для здобувачів освіти. Інспектор розповів присутнім, як потрібно поводитись у разі виникнення пожежі на території закладу або при інших надзвичайних обставинах. Нагадав студентам, які існують засоби пожежогасіння та показав на практиці, як правильно користуватися вогнегасниками. Наголосив, що основне при виникненні небезпечної ситуації – не допускати паніки серед студентів та працівників. Потрібно спокійно, але швидко евакуюватись з приміщення та чітко виконувати усі необхідні дії.

45

Після такої бесіди вогнеборці провели для студентів пізнавальну екскурсію. Було продемонстровано присутнім спеціальний бойовий одяг, в якому вони ліквідовують пожежі, спеціальне спорядження рятувальників, а також техніку, яка використовується у разі різних надзвичайних ситуацій.

67

Спробувати ліквідувати умовну пожежу первинним засобам пожежогасіння (вогнегасником) зміг кожен студент.

89

1011

На думку рятувальників, такі зустрічі вкрай потрібні, оскільки учасники заходу здобули практичні навики користування вогнегасником і засвоїли алгоритм дій під час пожежі.

12

Викладачі циклової комісії спеціальних електротехнічних дисциплін і здобувачі освіти щиро вдячні керівництву 7 Державної пожежно-рятувальної частини 2 ДПРЗ Головного Управління ДСНС України у Тернопільській області м. Бережани за змістовний захід і подальшу співпрацю.

Петро ЖОВНИЧ,
викладач спеціальних електротехнічних дисциплін
 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація