Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Ретро-урок «Мандрівка в минуле Бережан»

Ретро-урок «Мандрівка в минуле Бережан»

Звичайна екскурсія містом – звучить нудно, особливо якщо йдеться про студентів - найвибагливіших учасників будь-якого дійства. Тому ми презентували унікальний ретро-урок «Мандрівка в минуле Бережан». Готувалися разом із працівниками ДІАЗу, зважаючи на всі цікавинки і мріяння студентів.

25 жовтня 2023 року наша легендарна хранителька міських таємниць та легенд Олена ЛУГОВА, науковий співробітник Державного заповідника, провела нас лабіринтами історії Бережан. Маршрут мандрівки охопив всі основні локації старих Бережан: міську ратушу, Ринкову площу, адміністративний квартал міста.

До даного квесту студенти готувалися заздалегідь. Вони розробили міні-проєкт «Архітектурні споруди міста». Цікавим доповненням до розповіді пані Олени був проєкт МРУЧОК Вероніки (гр. ЕкП-11) про видатних архітекторів.

Під час мандрівки містом дізналися про походження назв багатьох вулиць, про будинки, в яких жили визначні постаті, та в яких розміщувалися адміністративні приміщення минулого. Студент ЧОРНИЙ Дмитро (гр. Ат-11) розказав про минуле будівлі нашого коледжу.

У Бережанах протягом багатьох століть перепліталися культури і традиції п’яти народів: українців, поляк, вірмен, австрійців і євреїв. Його можна назвати містом п’яти культур. Це поєднання різних звичаїв і вірувань створило своєрідну автентичну атмосферу, відображену в архітектурі міста.

Студенти зауважили, що багато будівель, які ми оглядали, потребують реставрації. Тому обласна та міська ради повинні відновлювати унікальні архітектурні пам’ятки, а кожен господар міста повинен дбати про свій будинок, вулицю. У місті часто щось добудовують, переформовують старі будівлі, фарбують фасади в яскраві кольори, вивішують рекламні щити, чим псують історичну структуру міста. Цього не можна допускати, хтось повинен за цим наглядати.

Мандрівка старими Бережанами відбулася в приємній і дружній атмосфері, тема виявилася настільки цікавою, що навіть не вистачило часу, щоб розкрити її повністю.

Доповненням до розповіді стали світлини нашої подорожі.

234567891011

Олександра БОЙКО, Ганна П'ЄНТАК,
викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація