Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Спільне засідання голів робочих груп з розробки та удосконалення ОПП й адміністрації фахового коледжу

Спільне засідання голів робочих груп з розробки та удосконалення ОПП й адміністрації фахового коледжу

19 лютого 2024 року відбулося спільне засідання голів робочих груп з розробки та удосконалення освітньо-професійних програм  для підготовки здобувачів фахової передвищої освіти ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» за освітньо-професійним ступенем «Фаховий молодший бакалавр» та адміністрації фахового коледжу.

Участь у роботі засідання взяли директорка коледжу Світлана Пилипишин, заступник директора з навчальної роботи Олег Калатало, заступниця директорки з виховної роботи Галина Процик, завідувачі відділень Ігор Буняк, Ірина Тернова, Маріанна Михайлишин, голови циклових комісій Наталія Юрчишин, Людмила Дворська, Надія Оберська, Світлана Куца, Володимир Гаховський, Валентина Рудник, Ольга Якимович. На засіданні були присутні завідувачка навчально-методичного кабінету Оксана Лещишин, завідувачка навчально-методичної лабораторії Олександра Бойко та голови робочих груп з розробки та удосконалення усіх ОПП.

3

У вступному слові директорка коледжу Світлана Пилипишин підкреслила значення продуктивної співпраці між фаховим коледжем та НУБіП України. Це, за її словами, є фундаментальним для розробки та ефективної реалізації інноваційних освітньо-професійних програм. Вона звернула увагу на важливість дотримання сучасних стандартів та процедур акредитації, затверджених Державною службою якості освіти. Також зазначила про необхідність активної взаємодії зі стейкхолдерами, включаючи роботодавців, випускників, здобувачів освіти, для забезпечення реалістичності та актуальності освітньо-професійних програм, а також їх неперервного вдосконалення відповідно до змінюваних потреб ринку та суспільства.

4

Учасники заслухали інформацію заступника директора з навчальної роботи Олега Калатала та обговорили ключові напрямки роботи структурних підрозділів і робочих груп з розробки ОПП щодо планування акредитації освітньо-професійних програм, більш дієвої взаємодії зі стейкхолдерами, продовження роботи над удосконаленням інформаційного забезпечення освітньо-професійних програм на вебсайті фахового коледжу, внутрішніх нормативних документів.

Завідувач агромеханічного відділення Ігор Буняк поставив питання щодо удосконалення інформаційного забезпечення освітньо професійних програм на сайті коледжу, зосередив увагу на важливості точності та повноти представлення даних. Він підкреслив необхідність забезпечення відповідності освітньо-професійних програм стандартам фахової перевищої освіти, належного формування індивідуальної освітньої траєкторії та активного залучення здобувачів освіти у процес розробки ОПП.

5

67

Під час робочого засідання було обговорено основні питання забезпечення якісної реалізації  та моніторингу освітньо-професійних програм,  визначено напрями подальшої роботи щодо їх перегляду й удосконалення.  До обговорення важливих питань розвитку ОПП у фаховому коледжі долучилися члени робочих груп Наталія Юрчишин, Олег Андрусяк, Сергій Штогрин. Вони поділилися своїм практичним досвідом та інсайтами, що стосуються поточних викликів та можливостей у сфері фахової передвищої освіти.

2

Вирішили по завершенні роботи акредитаційної комісії ОПП "Автомобільний транспорт" проаналізувати всі зауваження чек-листа питань та доручити відповідним групам кадрового забезпечення розробити план заходів щодо усунення недоліків. План заходів розглянути на засіданні чергової педагогічної ради. Також ухвалили ширше залучати до розробки освітньо-професійних програм роботодавців, інших стейкхолдерів, здобувачів освіти.

Було напрацювано детальний план дій на 2024 рік.

Оксана Лещишин,
завідувачка навчально-методичного кабінету. 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація