Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Воркшоп-презентація результатів міжнародного проєкту Erasmus+ dComFra «Рамкова структура цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян»

Воркшоп-презентація результатів міжнародного проєкту Erasmus+ dComFra «Рамкова структура цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян»

Цифрові технології в сучасному світі - це не лише технічний засіб навчання, а й середовище існування, яке відкриває нові можливості для навчання в будь-який зручний час, в будь-якому місці, можливість проєктування індивідуальних освітніх траєкторій, з можливістю переходу від простого споживання електронних ресурсів до їх створення. Цифрове середовище вимагає від педагогічних й науково-педагогічних працівників іншої ментальності, іншого сприйняття картини світу, зовсім інших підходів і форм роботи зі здобувачами освіти (учнями/студентами).

2

Педагогічний працівник стає не лише носієм знань, якими він ділиться з учнями/студентами, а й провідником у цифровому світі, саме тому йому важливо володіти цифровою компетентністю на достатньо високому рівні.

Важливість розвитку цифрових компетентностей педагогічних й науково-педагогічних працівників, полягає в тому, що саме вони навчають та виховують молодь ХХІ століття, яка має не лише успішно реалізовувати себе в умовах цифрової економіки та суспільства, а і розбудовувати цю цифрову економіку і суспільство.

Недостатній рівень цифрової компетентності педагогів унеможливлює формування високого рівня цифрової компетентності здобувачів освіти (випускників) всіх типів закладів освіти на всіх рівнях. Ситуація що склалася в суспільстві, станом на грудень 2019 року, а саме 53% населення України мали низький рівень володіння цифровими компетеностями, або не мали їх взагалі.

3

Змінити ситуацію та покращити цифрові компетентності науково-педагогічних і педагогічних працівників – головне завдання міжнародного проєкту Erasmus+ dComFra «Рамкова структура цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян».

Метою цього проекту є поліпшення ситуації з розвитком цифрової компетенції (DC) в Україні (UA), гармонізація її з європейським течією шляхом адаптації рамки цифрової компетенції для громадян та викладачів, створення Національної цифрової коаліції України (UNDC), реформувати професійне навчання для вчителів та надати досвід “кращих практик” щодо того, як DC можна було б розвивати в цілому і адаптуватися до викликів сектору вищої освіти в суспільстві в цілому. Мотивацією для цього є мета, поставлена Європейською Комісією в Коаліції з цифрових навичок і робочих місць, в рамках DigComp і Цифрової програми для Європи (DAE).

Проект спрямований на створення ефективної мережі UNDC серед навчальних закладів, асоціацій, державних органів, представників бізнесу; розробляти та впроваджувати UA DC рамки; давати рекомендації щодо внесення змін до навчальної програми з вивчення DC відповідно до вимог DAE та сучасних потреб ринку праці; створення тренінгів для вчителів та громадян; забезпечити якісні тренінги для різних соціальних верст суспільства.

14 листопада для представників освітянської спільноти, керівників закладів освіти проведено спеціальний воркшоп-презентацію результатів міжнародного проєкту Erasmus+ dComFra «Рамкова структура цифрових компетентностей для українських вчителів та інших громадян.

У межах заходу було представлено результати проєкту, зокрема:

  • інформація про рамки цифрової компетентності для громадян та для педагогічних і науково-педагогічних працівників;
  • навчальна платформа із можливістю підвищення кваліфікації для освітян за напрямом розвитку цифрової компетентності;
  • діяльність Центру цифрових компетентностей Київського національного університету культури і мистецтв;
  • результати пілотного навчання та міжнародної сертифікації учасників за стандартами ICDL.

45

Воркшоп-презентація ще раз довела, що цифровізація освіти безпосередньо залежить від рівня володіння цифровими технологіями педагога, їхнього продуктивного застосування в освітній діяльності та якості підготовки молоді до цифрової економіки що стрімко розвивається.

Більш детально з результатами воркшопу можна ознайомитись за посиланням: https://www.facebook.com/kn.knukim/videos/1242117396636429

Сергій ШТОГРИН,
відповідальний за впровадження цифрових технологій в коледжі.

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація