Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
 «Освіта миру HWPL в Україні 2023»

«Освіта миру HWPL в Україні 2023»

8 червня вперше відбулася онлайн Конференція «Освіта миру HWPL в Україні 2023». Учасниками конференції були і викладачі ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України». Мета конференції: представлення передового досвіду проведення навчання миру HWPL та його розвитку в Україні, щоб об’єднати зусилля представників сфери освіти для розвитку освіти у стані війни відповідно до викликів сьогодення.

Захід зібрав близько 250 викладачів і директорів закладів загальної середньої освіти та закладів вищої освіти, представників громадських організацій, а також представників департаментів освіти з усієї України, які зацікавилися освітою миру HWPL.

3

Конференцію організувала міжнародна миротворча організація «Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світла» (HWPL) за підтримки партнерів – ВГО «Поруч», ГО «Університетська Єдність», Відділу з питань освіти, молоді і спорту та міської ради м. Золочів, П’ядицької сільської ради та 21 навчального закладу.

Уроки освіти миру HWPL розпочалися у 2020 році на пілотній основі в декількох школах України, а у 2022-23 навчальному році проводяться у 21 навчальному закладі у 9 областях. В цьому навчальному році понад 1100 школярів і студентів 15 навчальних закладів України вже завершили курс уроків миру HWPL, здобувши сертифікати.

Під час конференції викладачі 10 навчальних закладів України, які проводили уроки миру HWPL в цьому навчальному році, розповіли про позитивні сторони, ефективність та цінності освіти миру HWPL, інноваційні приклади проведення уроків миру та їх педагогічний аналіз, методи адаптації програми освіти миру у початкових, основних та старших школах, закладах вищої освіти, а також пропозиції розвитку програми уроків миру.

4

Антон Іванюк, заступник директора КЗЗСО «Луцький ліцей №5 Луцької міської ради» розповів про ефективність уроків миру HWPL: «Чи помітний результат таких уроків? Звісно помітний! Діти – це майбутнє нації, це ті, хто будуть відбудовувати нашу країну. І ми впевнені у нашому підростаючому поколінні, яке вже знає, що вдячність, увага, жертовність, прощення, етикет, законослухняність, сміливість є важливими цінностями, необхідними для поширення миру в цьому хаотичному світі».

6

Про забезпечення якісної освіти та необхідність освіти миру в умовах війни розповіли Світлана Андрійчук – головний спеціаліст відділу інституційного аудиту Управління Державної служби якості освіти у Волинській області, Юлія Ющенко – заступник декана медичного факультету № 2 Полтавського державного медичного університету, президент ГО «Університетська Єдність», а також Ірина Сопілко – Керівник апарату Національної комісії з радіаційного захисту населення України і заслужений юрист України.

5

Марія Тищенко, директорка ВГО «Поруч» і почесна докторка Університету Мальмо (Швеція) зазначила: «Ми будемо продовжувати створювати школи миру як фізично, так і інституційно, щоб надавати умови для розвитку наших дітей, де діють права людини. Навчання миру поширює практику ненасильницької комунікації, медіації та трансформації конфлікту. Ми хочемо, щоб в душах наших дітей залишалося добро».

Навчальна програма, розроблена HWPL, спрямована на виховання молодого покоління як «громадян миру», які мають активну громадську позицію та універсальні цінності миру – любов, вдячність, розуміння, повага, законослухняність та ін., а також мають практичні навички миробудування. Програма складається із 12 уроків, має підручник, і може бути адаптована до рівня та середовища кожної країни та спільноти. На цей час HWPL підписала Меморандуми про взаєморозуміння з 379 навчальними закладами в 50 країнах і проводить навчання миру у 90 країнах. В Україні меморандуми були підписані з 20 школами, одним університетом, одним департаментом освіти та двома громадськими організаціями.

2

Міжнародна організація за мир HWPL, яка виступила організатором заходу, була заснована в 2013 році з метою припинення війн і досягнення миру в усьому світі, зареєстрована як організація зі спеціальним консультативним статусом в Економічній і соціальній раді ООН та при Департаменті глобальних комунікацій ООН. Серед основних напрямків діяльності HWPL здійснює проєкт «Узаконимо мир» з метою прийняття. Декларації миру і припинення війн (DPCW), проголошеної в 2016 році, як норми міжнародного права для забезпечення сталого миру у світі.

7

Ознайомитися з більш детальною інформацією можна на сайті: https://www.hwpl.kr/

Поставити підпис на підтримку Декларації миру і припинення війн (DPCW):

https://forms.gle/8Cwef6kW1vdvgzM46

На основі матеріалів Прес-реліз. Конференція «Освіта миру HWPL в Україні 2023»,
Оксана ЛЕЩИШИН,
завідувачка навчально-методичного кабінету

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація