Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
НЕЗАБУТНЯ КВІТКА

НЕЗАБУТНЯ КВІТКА

Кажуть, її голос має гіпнотичну силу, здатний зачаровувати і навіть зцілювати. А ще, вона, що народилась і виросла на чужині, як ніхто розуміла глибину української душі, відчувала і відтворювала увесь її витончений драматизм у пісні.

16

Вона – це легендарна Квітка ЦІСИК – американська співачка українського походження, володарка рідкісного колоратурного сопрано, виняткової галицької зовнішності і водночас заручниця фатальної долі, що так швидко забрала її від нас. Саме цій унікальній жінці було присвячено  музично-пізнавальну годину «Полум’яна квітка України», що пройшла 4 квітня в читальному залі бібліотеки, в день відзначення 70-річчя від дня народження співачки.

1011

Захід підготовлений працівниками бібліотеки, головою циклової комісії гуманітарних дисциплін Ганною П’ЄНТАК разом із здобувачами освіти гр.К-11М та їх куратором Маріанною МИХАЙЛИШИН.

2

Із вступним словом про непросту емігрантську долю української культурної еліти, та і самої Квітослави-Орисі ЦІСИК, звернулась до присутніх завідувачка бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН.

3

Дякуючи ведучим заходу Софії ЛУГОВІЙ та Артуру СЄДАНОВУ, присутні дізнались багато цікавих фактів з життєвої та творчої діяльності талановитої вокалістки, українки за походженням, яка у США здобула неймовірну популярність та була удостоєна найпрестижніших американських нагород за найкращі пісні до кінофільмів, отримувала величезні гонорари за участь у рекламному бізнесі. Виступала на одних підмостках із найвідомішими американськими рок- та поп-зірками та зробила для популяризації України в світі більше, ніж дипломати і високопосадовці.

14

Ганна П’ЄНТАК детальніше охарактеризувала Квітку, як надзвичайно працелюбну, цілеспрямовану особистість, яка свою любов до рідної землі старалась донести всьому світу, озвучила спогади членів родини та митців, які спілкувались з співачкою.

45678915

Кожен звук і мелодія пісень Квітки Цісик, які прозвучали протягом години, дозволили відчути подих любові. Ним випромінювало і кожне поетичне слово про геніальну особистість. Поезію з присвятою К.Цісик підготували Христина КОРПАЧ, Вікторія КУКУРУДЗА, Соломія ЦАВОЛИК, Денис НОВІЦЬКИЙ, Владислав АНТОШ та Христина ДУДАР.

13

На завершення заходу Маріанна МИХАЙЛИШИН відмітила, наскільки дивовижно те, що не маючи звання народної артистки України, вона буде володіти вічною народною любов’ю і повагою українців всього світу, а коли ми дивимося на деяких наших "народних", то мимоволі приходить думка, що далекій заокеанській співачці вищезгаданий титул пасував би куди більше.

Студенти та гості заходу мали можливість не тільки дізнатися про творчість Квітки Цісик, її життя, талановиту родину, перипетії музичної кар’єри, а також  насолодитися її дивовижним співом. Звучали пісні з україномовних альбомів співачки «Пісні України» та «Два кольори».

12

Тетяна МАЛОПІНСЬКА,
бібліотекарка читального залу

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація