Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Батьківські збори у Бережанському фаховому коледжі: навчання в умовах війни

Батьківські збори у Бережанському фаховому коледжі: навчання в умовах війни

Виховання – це не поєднання заходів і прийомів,
а мудре спілкування дорослого із живою душею дитини
Василь Сухомлинський

Успішна виховна робота з молоддю неможлива без постійної взаємодії закладу освіти і сім'ї. З цією метою 12 листопада в актовій залі ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» відбулися батьківські збори на всіх курсах. Батьки, які не змогли відвідати батьківські збори офлайн, мали можливість зустрітись з кураторами груп в онлайн режимі, а також поставити свої запитання у Vider-групах.

2

На зборах директорка коледжу Світлана Пилипишин ознайомила батьків з особливостями освітнього процесу в коледжі в умовах війни. Звернула увагу на:

  • проблему сьогодення – навчання в умовах воєнного стану, в режимі тотальної економії електроенергії;
  • відвідування занять здобувачами освіти;
  • роботу із попередження правопорушень серед неповнолітніх;
  • зайнятість студентів в гуртках та секціях;
  • особливості освітнього процесу: оцінювання, домашні завдання в режимі змішаного формату навчання, роботу з дистанційними навчальними курсами на платформі Moodle, самопочуття студентів, правила проживання в гуртожитку, умови нарахування академічних стипендій на основі рейтингу, про підстави для отримання соціальних стипендій;
  • наявність укриттів у коледжі та дотримання правил поведінки здобувачами освіти в них;
  • проблеми, які виникають у виховній роботі в різні періоди становлення особистості.

Цікавим та інформативним для батьків стало спілкування з директоркою, яка розповіла про період адаптації студентів-першокурсників.

Для батьків другокурсників актуальним було питання про державну підсумкову атестацію, адже 8 листопада Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року». Говорили і про особливості НМТ та модель його проведення. НМТ у 2024 році складатимуть лише ті, хто планує вступати до закладів вищої освіти. Тестування відбуватиметься у комп'ютерній формі. Вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Обов'язковими будуть: українська мова (без літератури); історія України; математика; ще один предмет на вибір. На виконання завдань з кожного предмета учасники матимуть по 60 хвилин. Усі 4 тестування вступники складатимуть протягом одного дня у два блоки по 120 хвилин (2 предмети) з перервою між ними. У 2024 році така модель НМТ є найбільш прийнятною, адже враховує безпекову ситуацію. Так, учасникам, яким потрібно подолати значну відстань до пункту тестування, потрібно буде лише один раз з'явитися до екзаменаційного центру. А ті, хто складатиме тестування за кордоном, зможуть це зробити у місцевих екзаменаційних центрах.

16

Окремо директорка звернулася і до батьків випускників 2024 року, адже перед ними вирішення питання, що робити після закінчення коледжу. Світлана Ігорівна розповіла про НУБіП України, відокремленим структурним підрозділом якого є наш коледж, про факультети та інститути, освітні програми бакалавра, за якими можуть продовжити навчання наші студенти. Принагідно запросила батьків взяти участь у Дні відкритих дверей для випускників коледжів, на який університет запрошує вже у найближчий четвер, 16 листопада. Очільниця коледжу закликала батьків не вагатися з вибором подальшого місця навчання для їхніх дітей, адже сьогодні ніде в Україні не можна почуватися у цілковитій безпеці: чи то Львів, чи то Київ.

910

З метою покращення організації освітнього процесу в коледжі та моніторингу його стану проведено анкетування батьків із заповненням онлайн-форми Google. Усі присутні могли оцінити якість освітнього процесу в закладі освіти, умови організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу під час повітряних тривог, роботу куратора групи. Також батьки могли поділитися, де в подальшому їхні діти будуть продовжувати навчання після коледжу та висловити свої пропозиції до адміністрації закладу освіти.

17

Змістовним і повчальним був виступ практичного психолога коледжу Василя ЛЕЩУКА, який у контексті викликів сьогодення (надання першої психологічної допомоги дітям, постраждалим від насилля, збереження ментального здоров’я молоді, перебування й активність юнаків і дівчат у соціальних мережах), нагадав, що в коледжі працює психологічна служба, яка завжди стане на допомогу молодій людині, а також батькам, наголосив про необхідність взаємодії «викладачі – студенти – батьки».

212223

2418

26273

Після загальних зборів батьки мали можливість поспілкуватися із кураторами груп та детальніше дізнатися про успіхи своїх дітей у навчанні, відвідування ними занять, проведення дозвілля, а також обговорити проблеми, що їх турбують. Кожен із батьків отримав лист успішності своєї дитини.

785

Адміністрація коледжу щиро дякує батькам за співпрацю, за їхню небайдужість, адже батьківська громадськість – важливий помічник закладу освіти у вихованні та навчанні молоді, формуванні життєвих цінностей, стійких переконань, відповідальності за навчання та власну поведінку. Тільки спільними зусиллями батьків та педагогів можна виховати гідних молодих людей, які будуть у майбутньому свідомими громадянами своєї країни.

Оксана ЛЕЩИШИН,
завідувачка навчально-методичного кабінету

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація