Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
22 березня - Всесвітній день води

22 березня - Всесвітній день води

Всесвітній день води бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Основною причиною відзначення цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту. З 1993 року офіційно на всій планеті стали святкувати Всесвітній день води.

З того часу, кожного року 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води, тому викладач циклової комісії природничих дисциплін Ірина СОКОЛОВСЬКА разом з студенти групи Сп-21 провели бесіду на тему: «Вода - найцінніше багатство на Землі!!!».

1

23

Метою проведення даного заходу є привернення уваги молодого покоління до проблем забезпечення населення водою гарантованої якості і її раціонального використання, а також формування екологічної культури, любові до природи та бережливого ставлення до води.

Цього року Всесвітній день води проходить під гаслом «Вода для миру», і буде зосереджений на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня води 2024 на сайті ООН було опубліковано звернення до країн і народів, в якому зазначалося: «Процвітання і мир залежать від води. Оскільки країни керують зміною клімату, масовою міграцією та політичними заворушеннями, вони повинні поставити водну співпрацю в центр своїх планів. Вода може вивести нас із кризи. Ми можемо сприяти гармонії між громадами та країнами, об’єднавшись навколо справедливого та сталого використання води – від Конвенцій ООН на міжнародному рівні до дій на місцевому рівні.

Оскільки наслідки зміни клімату зростають і чисельність населення зростає, існує нагальна потреба всередині та між країнами об’єднатися навколо захисту та збереження нашого найціннішого ресурсу.

Громадське здоров’я та процвітання, продовольча та енергетична системи, економічна продуктивність та цілісність навколишнього середовища – усе це залежить від добре функціонуючого та справедливо керованого водного циклу.

Відігравайте свою роль, станьте частиною глобальної кампанії «Вода заради миру». Потрібно, щоб усі – від окремих людей і сімей до компаній і урядів – робили все можливе, щоб співпрацювати у сфері води та прокладати шлях до більш гармонійного суспільства.

Цього Всесвітнього дня води ми всі маємо об’єднатися навколо води та використовувати воду для миру, закладаючи основи більш стабільного та процвітаючого майбутнього».

Ірина СОКОЛОВСЬКА,
 викладач циклової комісії природничих дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація