26 вересня світ відзначає Всесвітній день здоров’я довкілля (World Environmental Health Day) - день, покликаний привернути увагу до тісного взаємозв’язку між станом навколишнього середовища та здоров’ям людини.
Кожен з нас може долучитися до такої важливої справи як збереження довкілля. Щоб підкреслити важливість екологічних питань викладач циклової комісії природничих дисциплін Наталія Чорна провела годину спілкування «Здоров'я довкілля як фактор якості життя», присвячений Всесвітньому дню здоров’я довкілля (World Environmental Health Day).

Чисте повітря, безпечна вода, родючі ґрунти, належні санітарні умови та збереження природних ресурсів - усе це є важливими складовими здорового життя. Водночас забруднення довкілля, накопичення відходів, забруднення води й ґрунтів, надмірне використання природних ресурсів та інші екологічні проблеми можуть негативно позначатися на самопочутті та якості життя людей.
Всесвітній день здоров’я довкілля є чудовою нагодою замислитися над тим, як наші щоденні вчинки впливають на природу. Адже турбота про довкілля починається не лише з масштабних природоохоронних заходів, а й із простих повсякденних дій.

Не залишати сміття після відпочинку, економити воду та електроенергію, використовувати багаторазові речі, сортувати відходи, берегти дерева та водойми, не спалювати листя і сміття - це нескладні кроки, які може зробити кожен.
Особливе значення має формування екологічної свідомості студентів. Саме в студентські роки закладаються звички й цінності, які визначатимуть ставлення людини до природи в майбутньому.

Під час години спілкування студенти мали можливість поговорити про взаємозв’язок природи та здоров’я людини, обговорити актуальні екологічні проблеми та поміркувати над тим, який кожен із нас може зробити внесок у збереження навколишнього середовища.
Такі заходи допомагають не лише розширити знання студентів, а й виховують відповідальність, бережливе ставлення до природних ресурсів та розуміння особистої ролі у збереженні довкілля.
Пам’ятаймо: здоров’я людини неможливе без здорового довкілля! Майбутнє нашої планети значною мірою залежить від того, які рішення ми приймаємо сьогодні.

Бережімо природу - вона береже нас!