Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
СИЛА НЕБАЙДУЖИХ

СИЛА НЕБАЙДУЖИХ

У всьому світі 5 грудня відзначають міжнародний День волонтера – International Volunteer Day.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й. Саме Революція Гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке переросло у потужний громадянський рух.

2

Волонтерський рух, який утворився за час Майдану та війни, об’єднав велику кількість патріотів-ентузіастів, які щодня роблять безліч важливих і потрібних справ на допомогу фронту, серед них бережанка Галина ПРОЦІВ, зустріч з якою відбулася в нашому коледжі.

Пані Галина за свою почесну місію волонтерства, що з перших днів цієї гібридної війни допомагає нашим славним воїнам, за поданням 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, нагороджена медаллю «Сильні духом».

3

Галина Петрівна розповіла студентам особливості здійснення волонтерської діяльності у сучасних умовах, наголосила, що саме волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали по світу гроші й везли на передову все необхідне, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори. Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність.

45

Молодь довідалася, в яких умовах працюють волонтери, у які «гарячі точки» найчастіше возять допомогу і що потрібно нашим воїнам не тільки на передовій, а і у лікарнях та в реабілітаційних центрах.

Волонтерство починається з простих матеріальних речей, таких як забезпечення бійців засобами гігієни, харчами, та перетікає в більш духовну площину моральної підтримки – відмітила гостя і закликала студентів не бути байдужими та приймати активну участь у різноманітних заходах, що проводить команда волонтерів.

6

Зустріч проходила у зворушливій, довірливій  атмосфері. Від імені усіх присутніх заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО подякував пані Галині, а в її особі, і усім волонтерам за активну доброчинну роботу та передав для потреб волонтерського центру матеріальну допомогу.

89107

Цей захід став гарним продовженням циклу запланованих благодійних акцій, що проводяться у коледжі задля підтримки українських захисників на сході України і спільної перемоги нашого народу над ворогом.

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча бібліотекою.

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація