Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Під Крутами пішли в безсмертя (до Дня пам’яті Героїв Крут)

Під Крутами пішли в безсмертя (до Дня пам’яті Героїв Крут)

Щороку 29 січня потяг історії повертає нас, сучасних українців і українок, до маленької станції Крути. У 1918 р. цього дня тут відбувся бій, який став героїчною сторінкою історії нашого народу. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника.

Людей, які в героїчному протистоянні з силами противника, що багато разів їх перевершували, змогли вистояти і дати лише нещодавно створеній державі УНР необхідний час для того, щоб організувати гідну оборону. В масштабах  всесвітньої  історії  ця  битва  зовсім  невеличка.  Вона  не  є  зразком військового мистецтва, але для українців вона є символом нескореного духу нашої нації.

1

23

З метою вшанування пам’яті Героїв Крут для студентів групи К-21 проведено виховну годину «Героїчні Крути». В ході заняття здобувачі освіти змогли віртуально реконструювати події 106-річної давнини: висвітлили історичне тло січня 1918 р., з’ясували на фоні яких процесів в Україні відбулася битва під Крутами, відтворили її хід та познайомилися з учасниками. Спираючись на зв’язок минулого та сучасності, показали нерозривний зв’язок українських героїв минулого із сучасними героями, які стоять на захисті Батьківщини проти того ж російського ворога. За допомогою історичної гри «Правда чи міф» навчилися спростовувати міфи,  якими обросли ці події впродовж століття. Сильне емоційне враження на присутніх справив також перегляд фрагментів художніх історичних фільмів «Крути-1918» та «День незалежності. Григорій Пипський».

4

5

6

7

Також викладачі та здобувачі освіти Бережанського фахового коледжу взяли участь у заході організованому відділом освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради, КУ «Центр дитячої та юнацької творчості» – «Вони боролися, щоб ми перемогли».

Отож, цінуймо подвиг кожного. Вшановуймо пам’ять Героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаймо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануймо наших Захисників, хто сьогодні боронить Українську державу.

Слава Героям! Слава Україні!

Галина ЛИННИК,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація