Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
«Герої не вмирають… Просто йдуть…»

«Герої не вмирають… Просто йдуть…»

Життя, як спалах сірника,
В одних запалиться й погасне,
У інших довго горить ясно,
А є не спалахне ніяк…

20 лютого 2024 року куратором групи Аі-21 Ганною П’єнтак проведено виховний захід присвячений вшануванню пам’яті Героям Небесної Сотні.

234

56

Дійсно, життя людське – це спалах сірника. Але цей спалах може зблиснути і згаснути, а може зігріти собою інших, врятувати їх. Таким яскравим спалахом було життя сотні українців, які загинули на Майдані у лютому 2014 року. Їх душі прагнули свободи, щастя рідній країні, волі рідному народові. .Їх душі завчасно полинули до Бога… Молитися… Ї весь світ облетіла звістка про безстрашну Небесну сотню.

21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, український уряд радикально повернув курс держави від євроінтеграційного до  курсу, спрямованого на розвиток  співпраці з державами-членами СНД. Поступальний рух колеса історії зупинено.  Обурена таким рішенням уряду України молодь виходить на Майдан Незалежності у Києві. Невдоволення підтримують по всій Україні. Це був початок  Революції Гідності. Цього ж дня люди вийшли на Євромайдани у Донецьку, Івано-Франківську, Тернополі, Луцьку, Харкові, Хмельницькому, Ужгороді, Вінниці, Кривому Розі, Сумах, Харкові, Чернівцях. Збурення в суспільстві наростає. І вже 1 грудня  півмільйона обурених діями влади українців зібрались на Всеукраїнське Віче. До них приєдналися європейські дипломати. Опозиційні сили створюють Штаб Національного Спротиву – координаційний центр Євромайдану.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.

Кожен із них, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну Україну.

Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні. Вічна слава всім Героям, які поклали життя в ім’я свободи українського народу.

Ганна П’єнтак,
кураторка групи Аі-21

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація