Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Про роботу педагогічної ради коледжу

Про роботу педагогічної ради коледжу

02 березня відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу.

Відповідно до порядку денного Світлана ПИЛИПИШИН розповіла про поточні завдання коледжу на наступний місяць.

2

22 лютого відбулось засідання Вченої ради Університету (в змішаному форматі). Світлана ПИЛИПИШИН особливу увагу акцентувала на основних питаннях, що розглядалися: підготовка до святкування 125-річчя університету, проведення профорієнтаційної роботи та реєстрація випускників коледжів на підготовчі курси для вступу в НУБІП, стан та шляхи удосконалення організації дистанційного навчання, самостійної роботи студентів у кризових умовах з використанням навчально-інформаційного порталу університету.

01 березня відбулась інструктивно-методична нарада «Особливості проведення національного мультипредметного тесту у 2023 році». Протягом відеоконференції було проведено аналіз результатів НМТ у 2022 році закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти в Тернопільській області. Доповідачами окреслено основні вимоги і виклики, які чекають здобувачів освіти при складанні цьогорічного тесту.

Протягом місяця проведено різноманітні заходи, в яких взяли участь педагогічні працівники та студенти, а саме: участь в Днях відкритих дверей та акселераторах різних факультетів НУБіП України; зустріч з майором полку «Азов» Арсеном ДМИТРИКОМ; відзначено День безпечного Інтернету (Safer Internet Day); Фестиваль колядок у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України»; святкування Міжнародного дня книгодарування (Book Giving Day); участь у міжнародному проєкті «Digitalization of Ukrainian Higher Education Institution (DAAD Project)»; зустріч студентів випускних курсів ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» з головним державним інспектором Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Погаратим Андрієм Львовичем; відкрите лекційне заняття з дисципліни «Плодівництво, ягідництво та виноградарство»; в студентському гуртожитку відбулась зустріч з Галиною ПРОЦІВ та Володимиром БЕРЕЗІНИМ; зустріч студентів 1-2 курсів із студентами Української академії лідерства; ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України; заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні; відкрите бінарне заняття з української мови та літератури на тему: «Сміливі завжди мають щастя»; проведено тиждень циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій та ряд присвячених йому заходів; проведено навчання посадових осіб з пожежної безпеки; участь в заходах до річниці початку повномасштабної війни; зустріч-пам’ять «Ангели, народжені серед людей»; відкрите практичне заняття на тему «Failure and success in our life/Невдача та успіх у нашому житті» та ін.

Світлана ПИЛИПИШИН запросила здобувачів фахової передвищої освіти закладів освіти усіх форм власності, а також учасників літературних гуртків та театральних студій взяти участь у І обласному конкурсі виконавців художнього слова в онлайн-форматі, присвяченому 209-й річниці з дня народження Т.Г. Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря», який проводиться з метою вшанування пам’яті поета, вивчення його спадщини, виявлення обдарованої молоді, розвитку схильності до художнього читання.

Далі відповідно до порядку денного заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО разом з викладачем циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій Сергієм ШТОГРИНОМ доповіли про стан та шляхи удосконалення організації дистанційного навчання, самостійної роботи студентів у кризових умовах з використанням цифрового навчально-інформаційного середовища коледжу.

У ІІ семестрі навчання в коледжі проходитиме у змішаному форматі відповідно до графіку.

За 368 днів повномасштабної війни російськими окупантами пошкоджено 2711 та знищено 440 закладів освіти (дані взято з сайту Міністерства освіти і науки України).

10

Олег КАЛАТАЛО провів детальний аналіз відвідуваності студентами занять та активність користування платформою Moodle для дистанційного та змішаного навчання. Доповідач наголосив кураторам ІІІ-ІV курсів попрацювати із здобувачами освіти з метою покращення їхньої роботи.

13

Сергій ШТОГРИН детально розповів про різноматнітні платформи, які можна використовувати в навчальному процесі: Cisco, Coursera, EdEra, Google Workspace for Education, Labster, Zoom, Unicheck та ін. Доповідач акцентував увагу на залученні здобувачів освіти до цих платформ задля поглиблення їх освітніх здібностей.

15

Педагогічна рада затвердила річний фінансовий звіт за 2022 рік та фінансовий план на наступний рік. З цього питання детально виступила головна бухгалтерка коледжу Мирослава ГАХОВСЬКА.

Наступними виступили викладачі вищої категорії, викладачі-методисти Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ та Оксана ЗБОРІВСЬКА.

7

Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ поділився формами і методами навчальної роботи, які він застосовує на заняттях з української мови та літератури. Використання різних «цікавинок» дає змогу здобувачам освіти покращити логічне мислення та вміння, полегшує засвоєння того чи іншого матеріалу та допомагає краще підготуватися до ЗНО чи НМТ.

12

Оксана ЗБОРІВСЬКА розповіла про проблеми, з якими вона стикалась під час дистанційного навчання. Індивідуальний підхід, різна подача навчальних матеріалів, а також активна співпраця з студентами - запорука хорошої та якісної освіти незалежно від форми навчання.

У різному Олег КАЛАТАЛО коротко акцентував увагу на основних питаннях, котрі обговорювались на різних засіданнях та нарадах минулого тижня. Кураторам усіх груп першочергово надавати інформацію, яка стосується категорій здобувачів освіти згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №1224 від 28.10.2022 року.

6

Наступною виступила Галина ПАНЬКІВ, яка запропонувала розглянути і затвердити педагогічною радою курси підвищення кваліфікації із вказаними кількостями годин та кредитів таким викладачам:

  • Валентині РУДНИК;
  • Ірині КОСТІВ;
  • Ірині ПАЛІНСЬКІЙ;
  • Ірині ТЕПЛИЦЬКІЙ;
  • Оксані ЗБОРІВСЬКІЙ;
  • Олегу АНДРУСЯКУ;
  • Сергію ШТОГРИНУ;
  • Уляні БУРДАШ;
  • Уляні ДУДЦІ.

Шляхом голосування рішення прийнято одноголосно «за».

9

Також доповідачка запропонувала оновити склад педагогічної ради у зв’язку із прийняттям на роботу нових педагогічних працівників. Рішення прийнято одноголосно.

Насамкінець Світлана ПИЛИПИШИН побажала усім міцного здоров’я та спокійних вихідних.

Галина ПАНЬКІВ,
секретарка педагогічної ради

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація