Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
ПАМ’ЯТАТИ МИНУЛЕ

ПАМ’ЯТАТИ МИНУЛЕ

"Хто не пам’ятає свого минулого – приречений пережити його знову",ці слова американського філософа Джорджа Сантаяни стали епіграфом до історичної повісті Галини КОЗАК "Вигнанці", яку 11 жовтня авторка презентувала у коледжі.

3

Сирени повітряної тривоги не завадили проведенню заходу. Заздалегідь анонсовану презентацію в читальній залі бібліотеки, перенесли в укриття.

21110

Повість "Вигнанці" присвячена виселенню західних українців у Сибір після Другої світової війни. Це трагічна історія родини авторки та односельчан, яких примусово вивезли на спецпоселення в Амурську область за підозру у співпраці з повстанцями і у співчутті до них. Ця повість про скалічені долі, загублені мрій, втрачені надії й можливості цілого покоління справжніх патріотів та борців за незалежну, вільну Україну.

Події у творі захоплюють читача від першої сторінки і години на збори, яку енкаведисти дали родині, щоб взяти саме необхідне, і до останньої – журавлинним шляхом повернення до рідної домівки. Гірка й водночас геройська доля однієї родини. Родини, яка боролась і перемагала, терпіла і виживала і в якій слово "Сибір" згадувалося майже щодня.

Пройшло багато часу від тих подій, часи змінились, а ворог – ні. Сьогодні український народ боронить наші землі від ворожої російської агресії. Україна знову платить найвищу ціну за свою свободу і незалежність, вписуючи нову героїчну сторінку у світову історію, яку нам потрібно вивчати і пам’ятати. Епіграф повісті актуальний як ніколи.

Працюючи над повістю, пані Галина дослідила велику кількість архівних документів й матеріалів, зібрала спогади репресованих осіб та родинні перекази. Книга ілюстрована архівними документами та світлинами того часу, які ще більше передають атмосферу того часу.

Хочу нагадати, що це вже друга наша зустріч з талановитою письменницею. Ми щиро надіємось і на наступні зустрічі з новими книгами, героями та їх авторкою – Галиною КОЗАК.

91214

Щиро дякуємо за організацію зустрічі нашим добрим друзям – міському музею книги та його директорці Лесі КРАСІЛЬНІКОВІЙ.

5

Ольга МИХАЙЛИШИН,
завідуюча біблотекою
.

 

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація