Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Нескорена нація: від козацтва до сьогодення

Нескорена нація: від козацтва до сьогодення

14 жовтня переплелися воєдино чотири свята, знакові для тисячолітньої традиції українського війська. День Покрови Пресвятої Богородиці, яку здавна шанували як заступницю і покровительку, День українського козацтва та річниця створення Української повстанської армії. З 2014 року з метою відходу від радянських традицій та задля вшанування мужності й героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг нашого народу відзначаємо сьогодні також День захисника України.

2

З унікальною історією українського воїнства ознайомилися студенти групи А-11М на уроці мужності «Нескорена нація: від козацтва до сьогодення».

345

День захисників і захисниць України нероздільно пов’язаний із розвитком українського війська та військових традицій. Сучасні воїни примножують їх, шанують військове побратимство і взаємовиручку, схиляють голови перед полеглими і віншують героїзм живих.

Історія українського воїнства – це героїчний літопис, кожна сторінка якого сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі. Вони сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць України. Їхніми провідними рисами є патріотизм і відчайдушність, відвага і честь. Високою відповідальністю, рішучістю і незламним бойовим духом сьогоднішні герої довели всьому світові, що українці – незламна нація, здатна захищати свою свободу та незалежність.

Історія цього свята має давню традицію. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, за що свято отримало другу назву – Козацька Покрова. Українське військо 1917–1921 років зберігало козацькі військові традиції в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях тощо. 14 жовтня 1942 року є символічним днем створення Української повстанської армії.

Важкі кризові часи мають здатність виявляти в суспільстві пасіонаріїв, і саме так  сталося буремного 2014 року, коли війна прийшла у наш дім. Українські добровольці та військові знову стали залізним щитом між цивілізованим світом і ордою. Саме вони вкотре довели, що українська нація – це не гречкосії та не землероби, а мужні звитяжці та сильні воїни, здатні на великі подвиги. Наші найбільші битви і перемоги попереду, тож бажаємо всім захисникам і захисницям, які захищають Україну від загарбника, ще більше наснаги у боротьбі, ще більше успіхів у ратній справі, сили духу та найголовніше – віри і впевненості.

Віра Орейда,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація