Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
У Бережанському фаховому коледжі відкрили лабораторію геодезії та топографії

У Бережанському фаховому коледжі відкрили лабораторію геодезії та топографії

22 травня на відділенні економіки та прикладної екології Бережанського фахового коледжу відбулося урочисте відкриття лабораторії геодезії та топографії, яку створили з метою покращення якості підготовки студентів. У лабораторії представлені стенди та прилади для геодезичної та топографічної зйомки місцевості.

2345

До присутніх звернулася директорка закладу освіти Світлана Пилипишин, яка зазначила, що навіть у буремний воєнний час у нашій державі коледж продовжує реалізовувати стратегію свого розвитку, відкриваючи для студентів двері в сучасну лабораторію – місце, де освітній процес взаємодіятиме з науковими дослідженнями.

67

Голова циклової комісії природничих дисциплін Людмила Дворська подякувала усім, хто сприяв створенню лабораторії та детально розповіла про освітню діяльність своєї циклової комісії. «Кабінет використовуватиметься для викладання навчальних дисциплін «Геодезія», «Картографія з основами топографії». Основне завдання нашої циклової комісії – це якісна підготовка здобувачів освіти, які матимуть попит на ринку праці. Саме тому ми хочемо, аби студенти під час свого навчання не обмежувались переглядом світлин із підручників чи зображень в інтернеті, а могли оцінити ті або інші процеси з геодезії, картографії та топографії наочно у нашій новій лабораторії», – підсумувала свій виступ пані Людмила.

891012Сьогодні, в час воєнної агресії росії на території України, з’явилася додаткова мотивація для вивчення вищезгаданих дисциплін. І ми свідомі, що після нашої перемоги постане питання забезпечення раціонального підходу до топографічної та геодезичної зйомки місцевості. Тож держава потребуватиме кваліфікованих спеціалістів, а відкриття такої лабораторії є вагомим кроком до реалізації її запиту.

1314

Вагоме місце в лабораторії займає топографічна карта. До карти сформована атрибутивна база даних з відомостями на стендах. Також в кабінеті представлено стенди з геодезичними приладами, що дозволить студентам вивчати результати сучасних геодезичних та топографічних досліджень. У навчальній лабораторії розглядається широкий спектр питань, пов’язаних з основами навчальних дисциплін, вивченням приладів для вимірювань (від простих інженерних засобів вимірювань до складних електронних приладів та ін.), які мають прикладне використання не лише в геодезії та топографії, а й в інших суміжних галузях: екології, садово-парковому господарстві, будівництві гідротехнічних споруд тощо. Серед матеріального забезпечення представлене наступне допоміжне і основне обладнання: теодоліт, нівелір, вимірювальна дошка та ін. Отримані результати вимірювань, досліджень обробляються в лабораторії з використанням комп’ютерної техніки.

15

Крім того, кабінет оснащений мультимедійним обладнанням, що дозволяє проводити навчання на належному рівні та готувати фахівців високої кваліфікації.

Бажаємо нашим студентам не втрачати жаги до знань, цікавих і результативних занять!

Ірина ТЕРНОВА,
завідувачка відділення економіки і прикладної екології

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація