Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Виховна година до Всесвітнього дня запобігання самогубства

Виховна година до Всесвітнього дня запобігання самогубства

Самогубство є серйозною проблемою, з якою стикаються в усіх країнах світу. Кожного року мільйони людей впадають у депресію, відчувають тривогу та мають порушення, пов'язані з  психічними станами, які можуть призвести до самогубства. З метою підвищення усвідомлення та запобігання цій проблемі було введено Всесвітній день запобігання самогубства, який щорічно відзначається 10 вересня.

Одним із способів розповсюдження інформації про Всесвітній день запобігання самогубства та виховання свідомості студентів щодо цієї проблеми є проведення виховних годин у закладах освіти. Виховна година є чудовою можливістю для студентів поговорити про важливість психічного здоров'я, розповісти про ознаки депресії та тривоги, а також навчитися підтримувати один одного.

2

761415

Під час проведення виховної години у ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» на тему «Всесвітній день запобігання самогубства» практичний психолог вніс наступні елементи:

  1. Почав свою виховну годину з короткого вступу про Всесвітній день запобігання самогубства та його значення. Пояснив, що самогубство може підкрастись до будь-якої людини, і потрібно підтримувати один одного.
  2. Навів статистику про самогубства, яка допоможе усвідомити масштабні проблеми. Зазначив, що самогубству можна запробігти, якщо ми знаємо ознаки та реагуємо на них.
  3. Розглянув загальні ознаки депресії та тривоги, такі як постійний сумний настрій, втрата інтересу до речей, зміни в поведінці та сні, відчуття безсилля тощо. Варто зауважити, що важливо помітити ці ознаки у своїх друзів та рідних, а також звертатися за допомогою, якщо вони з'являються у нас самих.
  4. Обговорили стратегії та ресурси, які можуть допомогти запобігти самогубству. Василь Іванович наголосив на важливості говорити про свої почуття та шукати підтримку від друзів, сім'ї, вчителів та професіоналів. Поділився контактами гарячих ліній та організацій, які надають допомогу у випадку кризових ситуацій.
  5. Пояснив, що кожна людина може допомогти запобігти самогубству просто підтримуючи інших. Запропонував студентам взяти участь у рольових іграх чи дискусіях, щоб показати, які дії можуть бути корисними для підтримки один одного.
  6. На завершення виховної години Практичний психолог звернувся з оптимістичними словами та нагадав, що кожна людина може надати допомогу у випадку потреби.

3517

Всесвітній день запобігання самогубства нагадує нам про важливість психічного здоров'я та підтримку інших людей. Проведення виховної години на цю тему може допомогти усвідомити цю проблему та навчити молоде покоління бути емпатичними та такими, що підтримують один одного. Пам'ятайте, що кожна мала дія може мати велике значення і допомогти комусь у часі їхнього життя.

10

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація