Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Профілактика явища булінгу в студентському середовищі

Профілактика явища булінгу в студентському середовищі

Булінг є досить важливою та серйозною проблемою молоді. Часто підлітки не усвідомлюють всю глибину проблеми та відповідальність за свої дії. Наукова література показує нам, що про булінг говорили вже давно проте саме поняття булінгу як явища виникло відносно недавно. На даний час у нашій країні намагаються боротись з булінгом не тільки у школах але і на законодавчому рівні. Ми починаємо вчитись розуміти та нести відповідальність за свої вчинки.

Серед основних характеристик, які притаманні булінгу, є нерівність фізичних сил учасників булінгу, систематичність насилля та цькувань, різні психічні та соціальні можливості булера та агресора, емоційне виснаження, утиснення та приниження, виключення з соціального середовища жертв.

Молодіжне середовище не є достатньо сталим, у ньому часто змінюються зразки поведінки та норми поводження в середині колективу. Важливим є те, що різні групи молоді по-різному поводять себе в середині своєї мікрогрупи, адже учасники залежать не тільки один від одного але і, головним чином, від лідера.

Причини булінгу можуть бути різноманітні, проте вони мають певний спільний характер.

23

З метою припинення та попередження такого негативного явища, як булінг серед студентів, викладачами циклової комісії природничих дисциплін було проведено з студентами виховну годину на тему: «Профілактика явища булінгу в студентському середовищі».

Отже, булінг є серйозною проблемою, яка може стати причиною психологічної травми, нездорового психічного стану та інших негативних наслідків для жертви та оточуючих.

Ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти булінгу серед студентської громади та допомогти тим, хто став жертвою цієї форми насильства. Наша мета - підвищити свідомість та відповідальність молоді в боротьбі з цією проблемою, адже щоб створити безпечну та дружню атмосферу, потрібні зусилля кожного з нас!!!

Ірина Соколовська

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація