Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

Національного університету біоресурсів і природокористування України

A
A
A
Зустріч з волонтерами

Зустріч з волонтерами

Олекса Муравльов з Ясинуватої 2014 року разом із дружиною Оксаною мусив переїхати з рідного міста до Краматорська. На новому місці пара допомагала українській армії й тим, хто теж втратив свій дім. Та вже 2022 року вони мали шукати новий прихисток на заході країни і знайшли його у Бережанах. Про себе та інших переселенців, про волонтерську працю, актуальні потреби військових та свої мрії Олекса та Оксана Муравльови розповіли на зустрічі з  нашим студентами, яка відбулася у студентському гуртожитку.

Гості розповіли  про Донеччину, про антиукраїнську пропаганду та про український рух на Донеччині, згадали про людей, які боролись за Україну на сході в різні часи.

31

В Бережанах подружжя теж активно долучилося до волонтерства. Пані Оксана від початку війни пошила більше двох тисяч прапорів. Стяги відправляють нашим воїнам на передову.

Подружжя є засновниками ГО «Український розмовний клуб «Файно», з ініціативи якого організовано проєкт “Мапа України "Обійми", який потрапив у Книгу рекордів України в категорії “Мистецтво, вперше” і був презентований  в День Незалежності на території замку Синявських у нашому місті.

Цей проєкт - дерев’яний пазл-мапа України розміром 2 на 3 метри. До кожної області на цій мапі прикріплені ляльки-мотанки. Збирали мотанки організатори з усієї країни понад місяць. До їх волонтерського проєкту долучились 58 майстринь з України, серед них дві майстрині-переселенки надіслали свої вироби з Польщі та Болгарії.

Подружжя Муравльових, як і всі, хто вимушений був залишити рідні домівки, мріють про повернення у рідні краї, а ще впевнені у нашій Перемозі, адже українці мають великий запас міцності, щоб перемогти ворога, і готові боротися до Перемоги.

Діалог між гостями та видався цікавим та мотивуючим. Студенти  почули історії та поради від людей, які не втратили силу духу, покинувши вимушено рідні домівки, а навпаки, зміцнилися та продовжують волонтерити й надихати оточуючих навколо. 

Любов Гурко,
вихователь гуртожитку

Приєднуйтеся до нас

    
Шановні ВИКЛАДАЧІ!
Інформаційні матеріали на сайт Коледжу необхідно надсилати на поштову скриньку
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

© 2024 Your Company. Designed By JoomShaper

Відокремлений структурний підрозділ

БЕРЕЖАНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ

НУБіП України

Адреса:

 вул. Академічна 20, м. Бережани,
Тернопільська обл., Україна, 47501

 (03548) 2-24-82   096 760 79 16

vp_batk@ukr.net   batcnubip@nubip.edu.ua

 

Національний університет біоресурсів

і природокористування України

Адреса:

 03041, Україна, м. Київ,
вул. Героїв Oборони, 15.

 (044) 527-82-42

 rectorat@nubip.edu.ua

 
 

Навігація